Според полицията случаите са свързани и най-вероятно става въпрос за обриджийска група

Полицията в Лондон разследва пет случая на нападения с киселина, които са се случили снощи в североизточната част на британската столица. 

Атаките били извършени в рамките на 90 минути и според разследващите са свързани една с друга.

Седем души са с изгаряния на лицето, като в един от случаите с необратими поражения, предаде Ройтерс.

Сигнал за първото нападение бил получен в 21,25 ч. в четвъртък, а в последвалия час и половина било съобщено за още четири подобни атаки, всички те - в Източен Лондон. В няколко от другите случаи жертвите, освен че са заливани с киселина, са били и обирани. Това кара полицията да смята, че атаките са свързани.

Pet napadeniya s kiselina za 90 minuti v london

"Момче в тийнейджърска възраст е задържано по подозрения за нанасяне на тежка телесна повреда и грабеж. В момента то се намира в ареста на полицейско управление в Източен Лондон", посочи полицията в британската столица.

Един от пострадалите карал мотопед, когато двама нападатели, също на мотопед, се изравнили с него и плиснали разяждащо вещество в лицето му. Единият от нападателите откраднал мотопеда му.

От 2010 г. насам в Лондон са подадени над 1800 сигнала за нападение с киселина. За 2016 г. киселина е била използвана в 458 престъпления, а през 2015 г. - в 261. Не всички обаче включват употребата на веществото срещу друг човек. 

Източник: Би Би Си