Ако дрогата е прекалено силна като доза и въздействие, почти винаги следва мозъчен удар, обясняват съдебни медици пред "168 часа"

Нова кока от Перу докара мозъчни удари на трима наркомани от Бургас, които починаха в рамките на месец. Младежите са на възраст между 20 и 28 години. Те получавали изненадващи инсулти, след което настъпила смъртта, съобщава седмичникът "168 часа".

Тенденцията се наблюдава от края на юли, коментират пред вестника хора от криминалния контингент. Сред наркоманите в морския град царял смут, защото те не разбирали защо техни "колеги" умират.

Въпросните смъртни случаи обаче не са заведени и отразени в криминалните бюлетини, защото не става дума за престъпления. Съдебни медици в морския град отбелязват, че и при трите случая става дума за внезапни мозъчни удари и почти моментална смърт.

Подобни явления се наблюдават при големи дози на психотропни вещества и кокаин, пояснява изданието.

"Ако дрогата е прекалено силна като доза и въздействие, почти винаги следва мозъчен удар. Новата дрога е много по-чиста от досегашната и разбива сърдечно съдовата система", коментира съдебен медик от Бургас.