След кризата с е-винетките и инж. Светослав Глосов се оттегли по настояване на премиера Бойко Борисов

Инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), също напуска поста по искане на Бойко Борисов. Той е депозирал оставката си на среща в Министерския съвет в сряда сутринта и тя веднага е била приета от премиера.

Глосов е четвъртият - и най-високопоставеният - освободен за по-малко от седмица, след като възникна .

"Трудностите доведоха до неприятни моменти и недоволство от гражданите. Трябва да се поеме повече отговорност от началото на седмицата. Каквото можах, направих за АПИ. Оставам с добри чувства", заяви Глосов.

От 1 януари всеки български гражданин трябваше да може да си купи винетка по електронен път, към момента все още има проблеми със системата, отбелязва Би Ти Ви.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова обяви, че шофьорите могат да купят винетки от терминалите на граничните пунктове, в 1400 пощенски клонове из цялата страна, както и в офисите на един от големите мобилни оператори (А1).

Няма да има ново удължаване на гратисния период. Срокът му остава до 15 януари.

Инж. Глосов е в управата на АПИ от юни 2017, а година по-късно става неин председател. Преди това (2010-2016 г.) е председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България. Член е на строителната камара от 1994 г. и е един от нейните учредители.

През 1993 г. основава фирма "Биад-С", която се занимава с изграждането на жилищни сгради и хотели. Дотогава е бил управител на държавната строителна фирма "Проинвекс", както и проектант в "Гражданстройпроект".

През 2014-2015 г. е зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), а от 2015 г. е член на Консултативния й съвет.