Дъщеря му Пийчес почина "необяснимо и внезапно" едва навършила 25, като остави две малки деца. През 2000 г. майка й Пола Йейтс си отиде на 41 от свръхдоза хероин, след като не преодоля самоубийството на любимия си Майкър Хътчънс.

Последната снимка, която 25-годишната Пийчес Гелдоф пуска в "Инстаграм" преди да бъде открита мъртва в дома си, е архивен фотос с майка й Пола Йейтс.

Момиченцето е на шест, когато тв журналистката изоставя съпруга си Боб Гелдоф и трите им дъщери заради фронтмена на INXS Майкъл Хътчънс. Това се случва през 1995 г.

Започва съдебна битка за родителските права. Разводът е финализиран през май 1996, а скоро след това Йейтс ражда дъщеря и на Хътчънс, която кръщават Тайгър Лили.

Година и половина по-късно Майкъл е намерен мъртъв в хотелска стая в Сидни, като според някои твърдения цялата история с Гелдоф и развода също имат принос за депресията и самоубийството му. Няколко месеца по-рано групата е издала албума Elegantly Wasted, с едноименния хит, който се превръща в негова лебедова песен.

Три години по-късно Йейтс умира от свръхдоза хероин на 41-годишна възраст. Децата й вече се намират под пълното попечителство на Боб Гелдоф, след като няколко месеца след смъртта на Хътчънс тя също прави опит за самоубийство.

Намират тялото й в Лондон, на датата, когато дъщеричката й Пикси празнува 10-ия си рожден ден - 17 септември 2000 г. Според заключението не става дума за самоубийство, а за свръхдоза хероин, която не би била опасна за опитен наркоман - но за нея се оказва фатална.

Тайгър Лили идва да живее при трите си полусестри и по-късно приема фамилията на Гелдоф, който отглежда децата като самотен родител и води активна благотворителна дейност, като още през 80-те е удостоен с рицарска титла.

Пийчес помни добре както травмиращия развод на родителите си, така и дните след кончината на Пола, когато семейството се държи така, сякаш не се е случило нищо. Пред сп. "Ел" тя споделя:

"Спомням си деня, когато майка ми почина, и все още ми е трудно да говоря за това. Бях просто блокирала. Не тъгувах. Не плаках на погребението. Не бях в състояние да дам воля на чувствата си. Не я обвинявам, не й се сърдя, разбирам я. Напълно разбирам през какво е минавала."

На 7 април втората от четирите дъщери на Пола Йейтс е открита мъртва в Кент, едва навършила 25. Съпругът й Томас Коен също е рокпевец, от лондонската група S.C.U.M. Двамата имат две момченца, на възраст една и две годинки, а в своето последно интервю, пред британското списание Mother & Baby, тя твърди, че майчинството я изтощава, но пък е излекувало напълно травмите от детството й.

Пийчес Гелдоф на една от последните си снимки в "Инстаграм" - с две от кучетата на семейството. Профилите й в социалните мрежи изобилстват и от снимки на бебетата й, които сега остават на грижите на баща си