Компанията е обвинена, че не е взела достатъчно мерки за сигурността на един от своите обекти

Американската верига за бързо хранене "Макдоналдс" беше осъдена да изплати 27 млн. долара обезщетение заради това, че не е взела достатъчно мерки за сигурността на един от своите обекти в Тексас, което е довело до смъртта на двама младежи, съобщава "Блумбърг".

Те са загинали като следствие от слабата охрана на заведението. През февруари 2012 г. 18-годишният Дентън Уорд е бил пребит до смърт в ресторанта на веригата. Неговата 19-годишна приятелка Лорън Крисп пък загинала в автомобилна катастрофа, докато се опитвала да закара Дентън до спешна помощ след инцидента.

Семействата подават съдебен иск срещу "Макдоналдс", основавайки се на това, че компанията не е взела необходимите мерки за сигурност, въпреки че в заведението многократно е имало масови сбивания, регистрирани от полицията.

Виж още: Мода, вдъхновена от "Макдоналдс"

Съдебните заседатели обявиха веригата за виновна по обвиненията и съдът присъди като парично обезщетение за родителите на жертвите общо 27 млн. долара. Семейството на Дентън Уорд получава 16 млн. долара, а близките на Лорън Крисп - 11 млн.

От "Макдоналдс" обявиха, че уважават решението на заседателите, но не са съгласни с присъдата и ще обжалват. Въпреки това шансовете им не са особено големи, като се има предвид консервативното мнение на обществеността в щата Тексас.

Виж още: Няколко елементарни начина да направим живота си по-малко вреден

Въпреки това е възможно сумата да бъде намалена, тъй като решението на съда за обезщетение на роднините на Крисп е уязвимо. Причината е във факта, че шофьорът, управлявал автомобила по време на инцидента, е навлязъл в кръстовището при червен светофар. Това съответно може да бъде използвано от адвокатите на компанията.