Лидерът на НФСБ ще отговаря за твърденията си, че Исмаилов е агент на турските тайни служби

Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов може да съди лидерът на НФСБ Валери Симеонов за твърденята му, че Исмаилов е агент на турските служби. Това е съобщил за в. "Преса" областният управител на София-град Веселин Пенев, който е зам.-председател на партията на Корман Исмаилов НПСД.

"Симеонов ще се обяснява пред съда за набеждаване и за неизпълнение на конституционни задължения. Да каже защо не е сезирал компетентните органи, след като е знаел, че Орхан е турски агент", уточни Пенев.

НПСД се разграничава от Реформаторите

Виж още: Валери Симеонов: Исмаилов е заплаха за националната сигурност

Очаква се Корман Исмаилов да се разграничи от решението на Реформаторския блок да застане зад исканията на патриотите. В края на миналата седмица по настояване на Валери Симеонов реформаторите се съгласиха с това новините на турски да бъдат преместени от БНТ1 в БНТ 2.

Виж още: Реформаторите и ПФ постигнаха съгласие за подкрепата на кабинета

Според НПСД е недопустимо властта да се намесва в програмната схема на националната телевизия. Пенев нарече отстъпването пред претенциите на патриотите "пълен политически нонсенс".

"Те обявиха, че предлагат свои хора, за да ни контролират - мен и Исмаилов! Сякаш ние сме неблагонадеждни дебили", добави още областният управител на София.