Тази година тв водещата отново е най-могъщата знаменитост в света според класацията на сп. "Форбс", а сега се изявява в поредната си филмова роля

Lee Daniels' The Butler ("Икономът" на Лий Даниелс) разказва за живота на Сесил Гейнс, работил в Белия дом при осем американски президенти. Главната роля се изпълнява от 52-годишния Форест Уитакър, носител на "Оскар" за "Последният крал на Шотландия" (по Би Ти Ви синема на 18 август, от 8,30 ч., с повторение час след полунощ).

Опра Уинфри играе съпругата на главния герой, а в звездния актьорски състав са още Лени Кравиц, Куба Гудинг-младши и още куп известни актьори в президентските роли: Джеймс Марсдън като Кенеди, Робин Уилямс като Айзенхауер, Алън Рикман като Рейгън, Джон Кюсак като Никсън, Лив Шрайбър като Линдън Джонсън.

Тв водещата, която догодина навършва 60, с лекота се превъплъщава в героинята си през годините - вижте я в този откъс, където танцува в стила на 70-те.

След две години на второ място, неотдавна Опра се завърна начело в списъка на най-могъщите знаменитости, т.нар. Celebrity 100, съставян от сп. "Форбс". За периода от юни 2012 г. насам нейните приходи са спаднали над два пъти, от 165 на 77 млн. долара, но популярността й в медиите и социалните мрежи я изстреля отново на върха.

През последната година телевизията й Oprah Winfrey Network (OWN) успя да се отлепи от дъното благодарение на попадения като интервюто с Ланс Армстронг,  който призна употребата на допинг именно пред Уинфри. Най-новата й сигурна сензация е Линдзи Лоън, която не само се е съгласила на откровен разговор в предаването Oprah's Next Chapter, но ще заснеме и собствено документално риалити.

Иначе филмовата кариера на Уинфри започва с "Пурпурен цвят" на Стивън Спилбърг, който през 1986 г. има 11 номинации за "Оскар", включително за нея като поддържаща актриса, както и за дебютантката в главната роля Упи Голдбърг.