Сексът с бившия може да се окаже добра идея в някои случаи, установи американско изследване.

Разведени партньори, които са се отдавали на ласки с бившите си половинки, съобщили, че сексът с бившия може да успокои болката от раздялата. 

Изследване, публикувано в Journal of Social and Clinical Psychology, показало, че сексът с бившия може би не е толкова емоционално вреден, колкото се смяташе досега, и че дори може да е полезен за хората, които не са преодолели напълно края на връзката.

Виж: Как да бъдем перфектни в леглото

20% от разведените двойки, които учените интервюирали, заявили, че са правили секс с бившия си партньор и били категорични, че това им помогнало да успокоят силната болка и тревожност, която поражда всеки развод. Психолозите смятат, че това е така, защото раздялата поражда нужда от привързаност, която остава незадоволена, и че сексът с бившия помага за осигуряване на известно чувства на сигурност и поне отчасти задоволява тези нужди.

Виж още: Идеалната продължителност на секса

Сексоложката и експерт по връзките Трейси Кокс казва, че сексът с бившия се отразява благотворно на повечето жени, защото им дава усещането за "приключване" на връзката. "Понякога ни е необходимо да се върнем назад, за да продължим напред и връщането към сексуалната страна от връзката понякога ни кара да виждаме много ясно, че сме я идеализирали или изпитваме много по-малка болка, отколкото сме смятали. Това създава усещане за приключване, което може да е полезно", казва Кокс.

Източник: life.dir.bg