Лени Кравиц като стилиста Цина

Лени Кравиц

певец, музикант, автор на песни, актьор

Роден на 26 май 1964 г. в Ню Йорк. Майка му Рокси Рокър е актриса, баща му - продуцент на новинарските емисии по Ен Би Си и потомък на руски евреи. По-късно семейството се премества в Лос Анджелис, където сред съучениците му е и Никълъс Кейдж.

Музикалната му кариера започва още в края на 80-те, а десетилетие по-късно той е най-добрият роквокалист на Америка, удостояван четири последователни години с наградата "Грами" (1999-2002) за песните си Fly Away, American Woman, Again и Dig In.

В България гастролира през лятото на 2008 г., а през април 2016 във "Виваком Art Hall" гостуват изложбите Flash, събрала негови снимки на фенове и папараци, и Ascension - портрети, заснети от личния му фотограф Матю Битон.

Хобито му е интериорен и мебелен дизайн, а междувременно започва да се снима и в киното. Играе санитар в номинираната за "Оскар" драма на Лий Даниелс "Прешъс", в "Иконом на седем президенти", а след това и в тийнейджърския блокбъстър "Игрите на глада" (2012) и продължението му "Възпламеняване", където влиза в ролята на стилиста Цина.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност