Лени Кравиц като стилиста Цина

Лени Кравиц

певец, музикант, автор на песни, актьор

Роден на 26 май 1964 г. в Ню Йорк. Майка му Рокси Рокър е актриса, баща му - продуцент на новинарските емисии по Ен Би Си и потомък на руски евреи. По-късно семейството се премества в Лос Анджелис, където сред съучениците му е и Никълъс Кейдж.

Музикалната му кариера започва още в края на 80-те, а десетилетие по-късно той е най-добрият роквокалист на Америка, удостояван четири последователни години с наградата "Грами" (1999-2002) за песните си Fly Away, American Woman, Again и Dig In.

В България гастролира през лятото на 2008 г., а през април 2016 във "Виваком Art Hall" гостуват изложбите Flash, събрала негови снимки на фенове и папараци, и Ascension - портрети, заснети от личния му фотограф Матю Битон.

Хобито му е интериорен и мебелен дизайн, а междувременно започва да се снима и в киното. Играе санитар в номинираната за "Оскар" драма на Лий Даниелс "Прешъс", в "Иконом на седем президенти", а след това и в тийнейджърския блокбъстър "Игрите на глада" (2012) и продължението му "Възпламеняване", където влиза в ролята на стилиста Цина.

 1. Фотоизложбите на Лени Кравиц и Матю Битон

  Фотоизложбите на Лени Кравиц и Матю Битон

  С фотоизложбата Flash Лени Кравиц запечатва лицата на папараци и фенове, а съпътстващата я Ascension съдържа негови портрети, правени от личния му фотограф Матю Битон. Той беше гост във "Виваком Art Hall" на 7 април 2016 г. (долу вляво), където двойната експозиция беше открита от новия посланик на САЩ у нас Ерик Рубин и австрийския му колега Роланд Хаузер.

 2. Лени Кравиц с цигара, пред пишеща машина

  Лени Кравиц с цигара, пред пишеща машина

  Лени Кравиц и личният му фоторепортер Матю Битон работят заедно почти непрекъснато от 2008 г. насам, но са приятели още от детството си в Лос Анджелис, където пристигат съответно от Ню Йорк и Париж. Французинът снима не само на концерти, репетиции и публични появи, но и в по-интимна обстановка. Кадърът е от изложбата Ascension, която гостува в София от 7 април до 7 май 2016 г. заедно с Flash, събрала личното фотографско творчество на рокзвездата.

 3. Лени Кравиц, фотографиран от Матю Битон

  Лени Кравиц, фотографиран от Матю Битон

  "Не умея да правя това, на което са способни Лени, Принс или Майлс Дейвис. Не мога да изляза на сцената и да въздействам на публиката с моя глас или музикални умения. Мога да дам на хората образи, които да им повлияят. Това е моето изкуство, моето изразно средство", казва Матю Битон. Неговите портрети на Лени Кравиц и снимки, заснети от самия певец, гостуват във "Виваком Art Hall" от 7 април до 7 май 2016 г.

 4. Лени Кравиц на сцената, сниман от Матю Битон

  Лени Кравиц на сцената, сниман от Матю Битон

  От 7 април до 7 май 2016 г. във "Виваком Art Hall" могат да се разгледат пътуващите фотоизложби Flash на Лени Кравиц и Ascension на Матю Битон - графичен дизайнер, продуцент и личен фоторепортер на рокпевеца. Те пристигат у нас в рамките на цикъла "Майстори на фотографията" благодарение на фондациите "Америка за България" и "Мусиз".

 5. Ейдриън Броуди и Лени Кравиц на актьорските награди

  Ейдриън Броуди и Лени Кравиц на актьорските награди

  Ейдриън Броуди и Лени Кравиц на наградите на актьорската гилдия в САЩ, раздадени на 26 януари 2015 г. в Лос Анджелис, седмица преди музикантът да излезе на стадиона в паузата на Супербоула заедно с титулярката на шоуто Кейти Пери.

 6. Лени Кравиц води дъщеря си на кино

  Лени Кравиц води дъщеря си на кино

  Лени Кравиц на премиерата на "Игрите на глада: Възпламеняване" в Лос Анджелис, 18 ноември 2013 г., заедно с единствената си дъщеря Зоуи, която също е актриса и се познава с колежката му от филма Дженифър Лорънс. Двете са приятелки, откакто снимали заедно в "X-Men: Първа вълна" (2011).

 7. Лени Кравиц между музиката и киното

  Лени Кравиц между музиката и киното

  Лени Кравиц на предварителното представяне на "Игрите на глада-2: Възпламеняване" на фестивала Comic Con в Сан Диего, САЩ, 20 юли 2013 г. Ние го знаем като певец и музикант, но напоследък той върви по стъпките на родителите си - актриса и холивудски продуцент

 8. Звездите от "Игрите на глада-2" на Comic Con 2013

  Звездите от "Игрите на глада-2" на Comic Con 2013

  Звездите от "Игрите на глада-2" на фестивала Comic Con в Сан Диего, САЩ, 20 юли 2013 г.: Лиъм Хемсуърт, Джефри Райт, Уилоу Шийлдс, режисьорът Франсис Лорънс, Дженифър Лорънс, Лени Кравиц и Джена Малоун

 9. Лени Кравиц в Lee Daniels' The Butler

  Лени Кравиц в Lee Daniels' The Butler

  Лени Кравиц в Lee Daniels' The Butler (Икономът). Филмът на Лий Даниелс излиза по кината в САЩ в средата на август 2013

 10. Лени Кравиц на плакат за "Игрите на глада-2"

  Лени Кравиц на плакат за "Игрите на глада-2"

  Лени Кравиц на плакат за "Игрите на глада-2: Възпламеняване" (2013), където се появява отново като стилиста Цина, отговорен за имиджа на Огненото момиче Катнис Евърдийн - за да бъде наказан за бунтовните намеци, които прави с облеклото и аксесоарите й. Рокзвезда, а напоследък все повече и актьор, той навърши 50 на 26 май 2014 г.

 11. Звездите на Lee Daniels' The Butler

  Звездите на Lee Daniels' The Butler

  Лени Кравиц в компанията на двама носители на "Оскар": Форест Уитакър (вдясно) и Куба Гудинг-младши, в Lee Daniels' The Butler / "Икономът", на Лий Даниелс, по кината в САЩ от август 2013

 12. Лени Кравиц в София, 2008 г.

  Лени Кравиц в София, 2008 г.

  Лени Кравиц в София, юли 2008 г., когато пя пред 15 хиляди души на стадион "Академик"

 13. Лени Кравиц и Филип Старк

  Лени Кравиц и Филип Старк

  Лени Кравиц и Филип Старк по време на седмицата на дизайна в Милано, 17 април 2012 г.

 14. Лени Кравиц и Мик Джагър

  Лени Кравиц и Мик Джагър

  Лени Кравиц и Мик Джагър на сцената на музикалните награди на VH1, 2 декември 2001 г.

 15. Лени Кравиц и Мадона

  Лени Кравиц и Мадона

  Лени Кравиц и Мадона на сцената на видеонаградите на MTV, 10 септември 1998 г.

 16. Лени Кравиц, 1989 г.

  Лени Кравиц, 1989 г.

  Лени Кравиц в началото на кариерата си през 1989 г.

 17. Лени Кравиц в "Прешъс" (2009)

  Лени Кравиц в "Прешъс" (2009)

  Лени Кравиц в "Прешъс" (2009) на Лий Даниелс, където изигра първата си поддържаща роля в игралното кино - като медсестра, редом с дебютантката Габури Сидиби. През 2013 г. той се снима и в следващия филм на режисьора - The Butler

 18. Лени Кравиц като стилиста Цина

  Лени Кравиц като стилиста Цина

  Лени Кравиц като модния стилист Цина в "Игрите на глада". Музикантът и в действителност се занимава с дизайн, но интериорен и мебелен, а героят му от хитовата трилогия романи се появява и във втората част - "Възпламеняване", с премиера през ноември 2013

 19. Лени Кравиц в "Игрите на глада"

  Лени Кравиц в "Игрите на глада"

  Лени Кравиц (Цина) и Уди Харелсън (Хеймич) в "Игрите на глада"

 20. Лени, Никол и Луис

  Лени, Никол и Луис

  Лени Кравиц разговаря с колежката си Никол Шерцингер и приятеля й, пилота от "Макларън Мерцедес" Луис Хамилтън на поредния кръг от "Формула 1" в Мелбърн, Австралия, 16 март 2012 г.

 21. Катнис и Цина

  Катнис и Цина

  Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс) и стилистът й Цина (Лени Кравиц) преди състезанието по оцеляване за тийнейджъри "Игрите на глада"

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност