Най-зрелищните илюминации озариха пристанището в Сидни и олимпийската столица Лондон, а в Ню Йорк спазиха традицията

Фойерверките в Сидни се славят като една от най-големите атракции при посрещането на новата година по света - и идването на 2012-а не беше изключение. Шоуто (SydneyNewYearsEve.com) този път мина под мотото "Време за мечти", а творчески директор на празненството беше австралийският дизайнер Марк Нюсън, родом от Сидни.


Фойерверките бяха изстрелвани от седем плавателни съда, покривите на седем небостъргача и, разбира се, от моста на пристанището. Над 1,5 млн. души се стичат в този район на града, за да наблюдават зрелището, което продължава 12 минути, обясняват организаторите.

Близо толкова продължиха фойерверките и в британската столица, а в центъра на шоуто бяха часовниковата кула "Биг Бен" и виенското колело "Окото на Лондон".

Градът се готви да посрещне летните олимпийски игри (London 2012) и мащабното шоу в нощното небе на 31-ви срещу 1-ви загатна какво се готви за церемонията по откриването на 27 юли.


Ню Йорк посрещна новата година на "Таймс скуеър" с Лейди Гага и Сий Ло Грийн. Тази година честването в Манхатън мина при строги мерки за сигурност, с КПП-та за публиката и снайперисти по покривите.

Спазена бе традицията от 1907 г. със "спускането" на огромна кристална топка (т.нар. New Year's Eve Ball) от стълб с височина над 20 метра, което привлича над 1 млн. зрители на площада.