Генка Шикерова и Константин Караджов дебютираха в "Тази сутрин" по Би Ти Ви; Анна Цолова и Виктор Николаев конкурират по Нова телевизия от 9 септември, а от 16-и в сутрешния блок на БНТ1 продължават Ася Методиева и Росен Цветков

Най-гледаният сутрешен блок се върна от ваканция с настъпването на есенния парламентарен сезон и подновените протести около Народното събрание. Освен двете различни лица, които досега бяха сред топрепортерите на Би Ти Ви, студиото на "Тази сутрин" също е претърпяло промяна.

Телевизията припомня в кратък клип, че първите водещи на блока в края на 2000 г. са били Искра Ангелова (сега в токшоуто "Нощни птици" по БНТ) и Огнян Бояджиев. След това местата им са заемали Мариана Векилска, Николай Бареков, Петя Стефанова, Димитър Павлов.

Генка Шикерова и Константин Караджов дадоха старт на 27-ия сезон в "Тази сутрин" в 6,30. Двамата са работили заедно и през 2007 г., като репортери в "Сървайвър: Експедиция Робинзон" на Карибите.

Нови водещи има и "Денят започва" по БНТ1. Ася Методиева и Росен Цветков са трупали опит като репортери в "По света и у нас". Двамата вече направиха своя временен дебют в сутрешния блок на държавната телевизия и от 16 септември започват като титуляри.

В нова обстановка от понеделник, 9 септември, застъпват досегашните водещи Анна Цолова и Виктор Николаев, които през август хвърлиха трансферната бомба на сезона с преминаването си в Нова телевизия.

Студиото им там обаче щяло да е готово едва седмица по-късно, а дотогава Ани и Виктор ще казват "Добро утро" на зрителите от "напълно различно и свежо" място.

В първите си коментари те изразяват задоволството си, че новите им работодатели са оценили потенциала им като екранна двойка. Цолова благодари за възможността да продължи да се развива като журналист, а колегата й се радва, че са успели да се запазят в тандем.

Като тв дует се съхраниха и водещите на "България търси талант" по Би Ти Ви Мария Игнатова и Алекс Раева.

Мария и Алекс се събраха в Нова телевизия за втория сезон на най-популярното музикално риалити

Двете хубавици вече са в X-Factor заедно с целия продуцентски екип начело с Маги Халваджиян. Кастингите минаха през лятото, а вторият сезон на шоуто им е в ефир от понеделник, 9 септември, 21 ч.

Друг от топрепортерите на Би Ти Ви, Антон Хекимян, също влиза в роля на водещ, и то не само по заместване - заедно с Яна Грудева снимат "Африка: Звездите сигурно са полудели".

Ново предаване има и друго емблематично име от телевизията - Ани Салич. От 19 септември, в 20 ч., водещата от централната емисия на "Би Ти Ви новините" става лице на тв проекта Vox Populi, един от акцентите в есенния сезон

Същевременно ще продължи да съобщава водещите вести, но от 17 ч., уточни тя в интервю за "Преди обед". Извън новините и актуалните предавания Ани Салич е водила и двата сезона на благотворителното шоу "Великолепната шесторка".

В новото си амплоа тя ще провежда своеобразен етичен референдум, в който най-големи житейски дилеми търсят отговор чрез гласуване. Водещата ще коментира на живо с публиката обстоятелствата и възможните решения на морален конфликт, обрисуван в кратък телевизионен филм с отворен финал.

Същевременно ще призовава зрителите пред малкия екран да избират между двата възможни изхода чрез вот в сайта на предаването, "Фейсбук", през мобилно приложение за смартфони, с SMS или по телефона. Ще се излъчва краят на историята, събрал най-много гласове.

С нови водещи се похвалиха и от Тв7. Венета Харизанова и Ива Екимова започват в "Жените говорят" от тази събота, когато се завръща уикенд блокът "Терминал 7".

Бившият репортер от "Господари на ефира" Васко Мавриков, който междувременно засне екшън комедията "Корпус за бързо реагиране", е новият водещ на "Баркод". Потребителското предаване се завръща от 9 септември, в 9,30 ч. всеки делник.

Мавриков се подвизаваше като репортер в предаването допреди лятната пауза, но след успешните му акции с микрофона, продуцентите от !no frame media го поканили да заеме мястото на водещ.

Мавриков и вторият репортер на "Баркод" Злати Йочев (вдясно), който остава единствен в тази роля и ще продължи да разнищва проблемни случаи

Тв7 успя да привлече и Део, който ще се редува с Иван и Андрей като водещ на авторския им формат "Музикална академия", със старт на 24 септември.

Попфолк звездата Камелия, която последно водеше "Мис България 2013" заедно с Кирил Ефремов, пък се завръща в Нова телевизия, където през 2009 г. започна нейната тв кариера.

Тогава тя дебютира в "Голямата уста", коментарното предаване на "ВИП брадър-3", а после продължи в Тв7 със "Споделено с... Камелия". От есен 2013 тя влиза в ролята на сватовница в шоуто по Нова тв "Марс и Венера", всеки делничен ден от 17 ч.

В премиерния му сезон двама мъже ще търсят своята половинка измежду няколко жени, решени да спечелят сърцето му. Кастингът на адрес http://marsivenera.novatv.bg ще тече през целия сезон. 

Камелия като водеща на "Мис България 2013" заедно с Кирил Ефремов