Стане ли въпрос за оргазъм, някак си сме сложени в рамките на няколко заблуди, които са много опасни за секса.

Дори не само за секса, но и за взаимоотношенията ни с партньора. Защото, ако вярваме в тях, поемаме огромен риск нещата просто да не се получат. Така че е крайно време да си кажем истината и да се радваме да страстни ласки и щастливи връзки.

1. Ако по време на първия секс не е имало оргазъм, значи няма и да има

Глупости! Често се случва сексът с нов партньор да е леко разочароващ. Но това е абсолютно нормално - докато напаснете темпото, предпочитанията и най-любимите пози, е необходимо малко време.

2. Ако жената не изпитва оргазъм, значи е фригидна

Всъщност фригидността е много рядко и сериозно заболяване. Няма как всяка трета жена да страда от него... Ако жената не изпитва оргазъм, много по-вероятно е партньорът й да не е дал всичко от себе си.

3. Ако мастурбираме често, няма да изпитваме оргазъм с партньора

Напротив. Колкото по-добре познавате тялото си, толкова по-страстен ще бъде сексът. А оргазмът няма да закъснее, стига да не се притеснявате да споделяте на партньора си какво точно ви харесва.

4. Вагиналният оргазъм е най-важен

Знаете ли кой е най-важният оргазъм? Вашият! 

5. Алкохолът помага по-лесно да достигнем оргазъм

Фундаментална грешка. Особено при мъжете алкохолът направо убива оргазма. При дамите може да помогне само и единствено за сваляне на задръжките. Но, ако говорим за усещания, той ги притъпява, а не ги усилва.

6. Оргазмът на жената зависи от размера на пениса

Още една грешка. Оргазмът зависи от уменията на партньора и неговата чувствителност. Зависи и от нашата психическа нагласа, но не от размера на достойнството му.

7. Семейният живот убива оргазмите

Не и физически, дори напротив! С времето партньорите се опознават. Дори се стига до момент, в който са нужни само няколко минути, за да накарате другия да достигне до оргазъм. Това, което пречи на секса в дългите връзки, е по-скоро начинът на възприемане на половинката. Ако сметнете, че ви е даденост, ако сте започнали да му се дразните и за най-малките неща, ако отдавна сте забравили да си правите жестове и да си говорите за чувства, нищо чудно това да се отрази и на оргазма ви.