Мъж се вряза с колата си в полицейски микробус и загина, носел "Калашников" и още огнестрелно оръжие

Ден след втория тур на парламентарните избори във Франция - още едно нападение срещу силите на реда в Париж, което се разследва от органите за борба с тероризма.

Автомобил избухна в пламъци, след като шофьорът му се вряза в полицейски микробус на централния булевард "Шанз Елизе", недалеч от Елисейския дворец и американското посолство. Ситуацията в късния следобед на понеделника е била овладяна без пострадали униформени и цивилни.

Загинал е само водачът, който бил изваден от колата, след като полицаите разбили стъклото. Той бил познат на силите на реда. Смята се, че действията му са били умишлени. 

В автомобила, бяло "Рено-Меган", са открити газови бутилки, автомат "Калашников" и още огнестрелно оръжие. Возилото беше проверено и за наличие на експлозиви.

По-късно беше установено, че 31-годишният мъж е бил наблюдаван от 2015 г. заради членство в радикално ислямистко движение. В дома му беше открит цял оръжеен арсенал.

Франция е в извънредно положение от атентатите в столицата на 13 ноември 2015 г. насам. През април при подобно нападение загина полицай, а други двама бяха ранени.

Виж още: Терорист взе на прицел и Централната гара в Брюксел

Източник: АФП, Би Би Си