Лондон се нарежда на челното място в класацията

Ако си търсите работа, най-добрата дестинация за вас е Лондон. Това показва проучване на "Бостън кънсълтинг груп" и TotalJobs.com, цитирано от "Ройтерс".

В допитването участие са взели над 200 хил. души от общо 189 държави, като сред тях има заети, безработни, самонаети и студенти, включително хора, активно търсещи работа, такива, които не търсят активно, но са заинтересовани от нови възможности, както и хора, които не търсят работа към момента.

"Лондон не само че предлага богати възможности за работа в редица индустрии, но и приютява някои от най-големите културни атракции в света. Ето защо не е изненада, че хората по целия свят искат да отидат и да работят там", коментира Майк Брукър от ТotalJobs.com.

Виж още: Лондон е световната столица на милионерите

Данните на допитването показват, че почти две трети от интервюираните биха искали да преминат в друг град или държава, за да намерят работа. Британската столица биха предпочели 16% от участниците в допитването. Следващите в класацията са Ню Йорк (12,2%), Париж (8,9%), Сидни (5,2%) и Мадрид (5%).