Няма да плащаме чуждите грешки с нашите пенсии и с нашите работни места, с нашите заплати – това е мотото на националната протестна демонстраци

Шест хиляди работници от различни браншове на икономиката и от обществения сектор се очаква да се включат в Националната протестна демонстрация, организирана от КНСБ, информира БНР

Бюджет 2015-а и намеренията засъкращения на средства в бюджетния сектор, готвената пенсионна реформа и тежката ситуация в енергетиката провокираха най-големия синдикат у нас да организира протестната проява.

Шествието тръгва от централата на КНСБ на площад "Македония" в 11 часа, ще премине покрай Министерския съвет и ще стигне до Народното събрание. Там работниците ще кажат "не" на подготвените от държавата политики през бюджета за следващата година. 

Вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров казва:

"С нашето шествие ще покажем силата на синдиката, затова, че не може управляващите, които и да са те, непрекъснато да повишават възрастта за пенсиониране на българските граждани, без да осигурят системата на хода с вноските, които трябва да се правят. Защото тези, които остават да работят в момента, ще получат много по-ниско възнаграждение, когато се пенсионират. В програмите си преди изборите преди няколко месеца обещаваха на хората спокойствие, обещаваха гаранция на техните права, така че сме им приготвили някои изненади. Да мислят какво правят вътре в парламента, да внимават да не влезнат българските граждани в парламента!"

Очаква се шествието да стигне пред сградата на парламента в 12,30 часа, където ще се проведе протестният митинг.