Британска компания разгневи местните жители с плановете си да осигури жилищно настаняване за стотици студенти от България и Румъния в каравани, защото не може да намери англичани, които да вършат работата

Компанията "Стейпълс веджитъбълс", която осигурява храни, предимно зелунчуци, за водещите супермаркети във Великоритания, планира да настани българските и румънските студенти в каравани в околностите на Бостън в графство Линкълншър, след като съобщи, че местните жители не желаят да вършат тежката земеделска работа, информира БНР

Компанията получи разрешение от местната община да постави допълнително десетки каварани в къмпинг, който вече е използван за тази цел.

За "Стейпълс веджитъбълс" вече работят около 400 чуждестранни студенти, като в усиления сезон техният брой нараства на 650. Компанията набира студентите по специално създанена схема за осигуряване на работна ръка в селското стопанство, която им гарантира 126 работни дни и минимално работно заплащане. 

Виж още: Дейли мейл: 1,3% от населението на Източна Европа живее във Великобритания

"Стейпълс веджитъбълс" е базирана в селцето Рангъл на около 15 километра от Бостън, където бумът от имигранти от Източна Европа е по-голям откъдето и да било другаде на Острова.

Напрежението в Бостън го превърна в една от основните цели на Партията за независимост (ЮКИП) на Найджъл Фарадж, която се радва на подкрепата на голяма част от местното население. Междувременно ЮКИП успя да спечели второ депутатско място, след като спечели проведените частични избори в Рочестър и Струуд в графство Кент.

Виж още: Меркел допуска излизане на Великобритания от ЕС