Точно 40 на сто от футболистите фалират до пет години след края на кариерата си.

Резултатите бяха обявени от благотворителното дружество за футболни пенсионери "Икспро" в Англия. Шеф на организацията е Дийн Холдсуърт, бивш нападател на "Болтън" и "Уимбълдън".

Според изследването играчите пръскат луди пари за автомобили и партита, но не мислят за бъдещето си. Може би защото средният седмичен доход във Висшата лига е 23 000 паунда. 

Друга част от изследването сочи - 33% от отказалите се отиват на развод само 12 месеца след края с футбола. Жените не можели да издържат мъжете си, след като дисциплината от тренировки, мачове и лагери отпада. 

Третото проучване сочи - 80 на сто от пенсионерите във футбола са болни от остеопороза. "Проблемът е, че играчите по цял свят не могат да мислят за времето, когато вече не са на терена", твърди Холдсуърт. 

До голяма степен изследването е вярно и за България. Дори някои от героите ни от САЩ '94 не крият своите финансови проблеми. А ветераните ни са обединени в организация, за която се събират средства на различни търгове. Основно от винаги щедрия Валентин Михов.

Източник: trud.bg