Голяма част от милионерите по света подкрепят идеята за четиридневна работна седмица, съобщи Си Ен Би Си, позовавайки се на данни от скорошно проучване на Spectrem Group.

69% от анкетираните смятат, че 4 дни работа в седмицата е добра идея, а 82% от жените милионерки подкрепяли идеята, пише "24 часа".

"Концепцията, че хората трябва да работят като луди, за да посрещнат нуждите на обществото, е напълно погрешна", твърди изпълнителният директор на “Гугъл” Лари Пейдж. "Прекарваме прекалено много време да се трудим за неща, които не ни трябват", обяснява той. 

Лари Пейдж посочва, че един от начините да се промени този погрешен начин на живот е чрез "координирани действия за намаляване на работната седмица". Той посочва, че повечето хора обичат да се трудят, но и обичат да отделят време за семействата си или за личните си интереси.

Милионерите подкрепят четиридневната работна седмица, но не одобряват вършенето на по-малко работа. Повечето от тях са за десетчасов работен ден, като така работната седмица остава 40 часа.

Виж още: 30 цитата от създателите на "Гугъл"