До края на 2013-а има още близо три месеца, но в "Ескуайър" вече определиха Скарлет Йохансон за най-сексапилната мацка в света

Скарлет Йохансон печели тази титла за втори път, а първият беше през 2006 г., малко след като се снима у нас в "Черната далия".

Нейната най-секси роля напоследък е Наташа Романоф/Черната вдовица от екранизациите по комиксите на "Марвъл" за Железния човек, Отмъстителите и Капитан Америка.

В Кан през май беше представена новата фантастика с нея Under the Skin, а актуалният й филм в кината е "Дон Джон" на Джоузеф Гордън-Левит.

Макар че до края на годината има още време, "Ескуайър" класира и най-сексапилните мигове от 2013-а. Сред тях е повторната корица на "Спортс илюстрейтид" с Кейт Ъптън и признанието на току-що спечелилата "Оскар" Дженифър Лорънс, че е гаврътнала едно малко зад кулисите. 

Видео: Джак Никълсън флиртува с Дженифър Лорънс

Списанието определя като секси Джъстин Бийбър - когато носи лилави шалвари с леопардови шарки, допълнени с по един златен часовник на всяка ръка, Гуинет Полтроу, която събра погледите с полупрозрачна рокля на премиерата на "Железният човек-3", и Адриана Лима, облякла рокля с гол гръб със задното отпред и по този начин значително увеличила дълбочината на деколтето.

Сред най-сексапилните мацки през годината попадат също Емили Ратайковски, заради която милиони мъже гледат клипа на Робин Тик към хита му Blurred Lines, и Зоуи Салдана в ролята на лейтенант Ухура от "Стар трек" (2009) и тазгодишното му продължение "Пропадане в мрака".

Списъка допълват снимките в "Инстаграм" на Хайди Клум (по монокини, от почивката й в Бора-Бора) и Алиша Кийс (по бански, а ла момиче на Джеймс Бонд), и изпълнението на Дженифър Анистън като стриптийзьорка в лятната комедия "Семейство Милър".

Вижте още: Хайди пак се разголи в "Инстаграм" 

В противоположната класация попадат "вампирската маска за лице" от собствената й кръв, с която се похвали Ким Кардашиян; моментът, когато вентилатор на сцената засмуква косата на Бийонсе - но тя продължава да пее; решението на Тейлър Суифт да си купи къща близо до дома на новото си бъдещо бивше гадже Конър Кенеди, перманентно намусената (и зарязана от Робърт Патинсън) Кристен Стюарт.

Присъствието на Майли Сайръс в класацията за анти-сексапил е двойно - с клипа Wrecking Ball и с позите, които заемаше около Робин Тик, докато пееха на видеонаградите на MTV.