Актрисата от български произход също е била гимнастичка и дори е участвала в международни състезания с отбора на Канада. Виж как се поддържа във форма

Тези дни Нина и колегите й от "Дневниците на вампира" записаха специален видеопоздрав към Габи Дъглас, след като разбраха, че 16-годишната олимпийска шампионка в спортната гимнастика е голяма почитателка на сериала им.

Лъчезарната Габи, която си спечели прозвището Летящата катерица, е сред новите любимци на Америка, след като стана първата афроамериканка, печелила многобоя в олимпийския турнир.

Актьорите пожелаха успех и на съотборничката й Али (Александра) Райсман - която снощи взе златото на земя.

Фотогалерия: Шампионите от Лондон 2012

Инициативата за клипчето била на Нина Добрев, която признава, че дори си купила 3D телевизор, за да гледа състезанията триизмерно.

Тя се оплаква, че стои до два посред нощ, за да следи олимпиадата, а в пет отивала на снимачната площадка, за да работи по новите епизоди, които тръгват от 11 октомври.

В началото на седмицата тя подкрепи в "Туитър" и българския гимнастик Йордан Йовчев, който се класира седми във финала на халки в рекордното си шесто участие на олимпийски игри.

Фотогалерия: България на игрите в Лондон

Пристрастията й към този спорт си имат обяснение - самата тя е била гимнастичка и е участвала в международни състезания с отбора на Канада, където живее от 2-годишна възраст.

Нина Добрев и майка й Михаела Константинова представят в Ню Йорк рекламата си от кампанията Got Milk?, в която знаменитости позират с бели мустачки, за да популяризират консумацията на прясно мляко, 10 май 2012 г.

Преди време тя разказа пред тийнейджърското списание "Севънтийн", че тренирала още от 9-годишна - по три-четири часа всеки делничен ден, ходила е по състезания в България и Дания, дори е претърпяла множество травми.

Заради гимнастиката и балета днес тя смята ходилата за най-неатрактивната част от тялото си.

След като прекратила активната си състезателна дейност, започнала да си дава сметка, че трябва да внимава как се храни - и си позволява "фаст фуд" само когато спортува активно.

Нина Добрев играе плажен (американски) футбол срещу професионален играч от НФЛ в навечерието на Супербоула, 4 февруари 2012 г.

Днес 23-годишната звезда не разчита на фитнес инструктори, а на екранните си партньори - и не обича да се престарава в залата.

Поддържа формата си с различни занимания - от стречинг до сърфинг, и мечтае да отвори собствен клуб за йога.

Брат й Алекс, който е по-голям от нея, пък я запалил по водните ски и сноуборда.