Мегазвездата Лейди Гага започва европейското си турне от стадион "Васил Левски" в София на 14 август

Петкратната носителка на наградата "Грами" тази пролет триумфално се завръща на сцената с The Born This Way Ball. В това съвсем ново шоу Гага представя песните от новия си албум Born This Way.

Разбира се, освен тях публиката ще има възможността да се наслади и на любимите си песни от предишните два - The Fame и The Fame Monster. Турнето The Born This Way Ball има феноменален успех в цяла Австралия и Азия, а предстоящите 21 концерта в Европа бяха обявени днес, 10 април 2012. Гастролът й у нас се осъществява от "София мюзик ентърпрайсиз" (СМЕ)

Съпорт за Европа ще бъдат британската рок банда The Darkness, известни с хита си I Believe In A Thing Called Love, а DJ Lady Starlight, дългогодишен сценичен партньор на Лейди Гага, ще се присъедини като специален гост, включително и за концерта в София, пише hotnews.bg.

Последното турне на Гага The Monster Ball плени публиката по целия свят, получавайки възторжени отзиви във всеки град. Вестник "Сън" го нарече "Най-доброто шоу на живо, което ще видите тази година", а Pollstar Concert Industry Awards го обяви за Шоуто на годината. Лейди Гага е благодарна на своите фенове за огромния си успех и за първи път през 2009-а, по време на турнето The Monster Ball, ги нарича галено "малки чудовища".

"The House of Gaga и аз работихме месеци за създаването на грандиозната сцена за новото турне. Това, което искаме, е да надминем успеха на The Monster Ball", споделя Мама Чудовище (така Лейди Гага шеговито нарича себе си). "The Born This Way Ball е електро-метъл-поп опера, приказка за Началото, за генезиса на Kingdom of Fame. Разказва за това как сме се родили и как ще умрем, празнувайки."

Списание "Форбс" обяви Гага за най-влиятелната жена в света за изминалата година, а през 2010-а списание "Тайм" я включи в своя Топ 100 на най-влиятелните личности в света. Клиповете й са гледани в интернет 2,2 милиарда пъти, с което Гага се нарежда между най-влиятелните изпълнители и в дигиталния свят.

Тя има над 49 милиона харесвания на страницата си във Facebook и над 22 милиона последователи в Twitter. Лейди Гага е и единственият изпълнител в дигиталната ера, постигнал продажби от пет милиона копия само с първите си два хита.

Билетите струват между 70 и 200 лева и могат да бъдат закупени от 27 април от касите на Тикетпро в билетния център на НДК, на касите на зала "Армеец" и онлайн на www.ticketpro.bg.