Тъмните кръгове под очите, торбичките, умореният поглед - всички тези проблеми са добре познати на жените, а и мъжете. Това обаче съвсем не означава, че не можем да се справим с тях с традиционен подход

Да се събудиш с подпухнали очи, особено, когато денят ти е важен, е супер неприятно за всеки. Но хубавата новите е, че можем да се справим с проблема много бързо и без скъпа козметика, информира beU.bg.

Ето три ефективни метода, които няма да ви струват почти нищо:

1. Пълномаслено мляко

Трябва да е студено! Млякото е богато на аминокиселини, протеини, витамини А и Д, млечна киселина, които са много полезни при борбата с подпухналостта. Напоете две парчета памучен плат със студеното мляко, настанете се удобно, затворете очи и ги поставете за 15 минути върху тях. След това изплакнете с хладка вода.

2. Резенчета суров картоф

Отрежете си 2 филийки от суровия картоф с дебелина половин сантиметър. Поставете ги върху клепачите и стойте така 10 минути. Картофите съдържат адстригенти, които ще премахнат излишната вода, събрала се около очите. Чудесна работа ще свършат и колелца от краставица.

3. Студени лъжици

Оставете две супени лъжици в камерата, докато хубаво се охладят. Увийте всяка една в памучен, но тънък плат и ги поставете върху клепачите. Така ще провокирате свиването на кръвоносните съдове и съответно – намаляването на подпухналостта. Не слагайте лъжиците директно, защото усещането не е приятно.

Благодарение на това видео ще ви покажем как сами можете да си направите пачове за областта около очите, с които да освежите тази деликатна зона и да върнете блясъка в погледа си.

За целта ще се доверим на краставицата. Знаете, че тя съдържа огромно количество вода и това я прави незаменимо хидратиращо средство. Освен това тя ще подхрани деликатната кожа с ценни витамини и минерали, които ще спомогнат за избистрянето на тена.

С помощта на сокоизтисквачка направете пресен сок от краставици и го смесете с вода. След това потопете памучни тампони в сместа и ги изцедете като леко ги притиснете с длани. Получените пачове подредете в торбички и ги сложете във фризера. И готово! След като пачовете замръзнат, ще можете да ги използвате лесно винаги, когато пожелаете.

Преди да ги поставите върху очите си обаче, изчакайте малко да се размразят. Така ще предоставите на деликатната зона този така полезен охлаждащ ефект, без да стресирате кожата.

Виж още: Когато ни заболят очите пред компютъра