Топ 10 на най-духовитите диалози в най-гледания БГ сериал този сезон

Христо Гърбов в разговор със себе си - като братята близнаци Пацо и Константин Цекови, които коментират току-що завърналата се Зоя (Ернестина Шинова), - произнася най-харесваните реплики от четвъртия сезон на сериала "Столичани в повече", съобщиха от Би Ти Ви.

След като Димо (Иван Панайотов) констатира, че майка му си е все същата, Константин контрира с "Ами те, вампирите, не остаряват". Верен на стила си, Пацо се опитва да защити съпругата си с: "Коце, майка му е все пак!", но брат му е категоричен: "Ти го отгледа, ти си му майка!".

Този комичен диалог е събрал най-много гласове в традиционната онлайн анкета, в която са се включили близо 35 хиляди потребители, обобщават от телевизията. Ето и останалите девет любими реплики. 

В новите епизоди Андрей Лютов (Иван Юруков) и Мария Чеканова (Виолета Марковска) вече са семейство

На второ място са думите на ядосания Андрей (Иван Юруков) към отец Григорий (Ненчо Илчев): "Намери си друг идиот да ти се връзва на акъла" - и последвалата реакция на попа: "Идиот, добра идея... Ало, Радко..."

Третата позиция е за разговора между Йордан (Кръстю Лафазанов) и Славея (Силвия Лулчева) Лютови, в който кметът на Извор изразява надежда, че съпругата му се е отказала от идеята да си сложи силиконов бюст, и се тюхка какво ще кажат на децата си. Славка му отговаря: "Аз моите деца вече съм си ги откърмила. Те повече работа с моите гърди нямат."

Йордан и Славея Лютова спорят пред дъщеря си Яна

На четвърто място е класиран диалогът между бременната Йовка (Ева Тепавичарова) и куриера, който се оплаква, че жена му, в шестия месец, е напълняла с 30 кг. В отговор на комплимента, че изглежда много добре, Йовка признава, че е наследила фигурата от майка си, която много е тичала като млада. "Лекоатлетка ли е била?", пита куриерът, а съпругата на Спас отговаря: "Не, имахме овце".  

Бременната Йовка и мъжът й Спас Лютов

Веднага след това се нарежда питането на Радко (Васил Драганов): "Какво става, бе?!? Докато спя, чувам "вууу", събуждам се и пак - "вуууу" - и изказването на баба Марийка (Стоянка Мутафова): "Ми като спиш с отворена уста, става течение в главата ти."

Шестото място в десетката е за лафа на отец Григорий (Ненчо Илчев) "А бе, те писаха, че и потта на Веско Маринов била лековита, затова бабите ходели на концертите му, ама..." 

Стоянка Мутафова като Баба Марийка

На седма позиция е учудването на баба Марийка, след като прочита във вестника, че фолкпевица лекувала депресия с прашки и до момента си е купила над 200 чифта. "Гълъбино, в какво ще се цели тя с тия прашки? Врабците ли ще цели?", пита майката на Рангел Чеканов (Любо Нейков).

Осмо място в класацията е отредено за черния хумор, който проявява охранителят на ромския барон, в чийто двор проникват Спас и отец Григорий. Той се шегува с д-р Лютов, като го пита знае ли как се нарича линейка, която е закъсняла с един час, и, смеейки се, си отговаря: "Катафалка".

Отец Григорий и Спас Лютов под прикритие

Предпоследната позиция заемат думите на Яна (Мина Маркова), която иска разрешение от майка си да отиде на дискотека. Славея не иска да я пусне с довода, че току-що е дошъл първият й цикъл и може да й стане лошо. Яна обаче веднага измисля по-силен аргумент: "По рекламите даже казват, че с превръзка се танцува по-леко."

Последното място в Топ 10 зрителите са отредили на откровенията на баба Марийка относно сина й Рангел: "Че той лъжеше още от бебе. Три пъти даде лъжливи сигнали, че се ражда. И се роди чак на четвъртия."

Бащичко: Рангел Чеканов и синът му Радко