Джъстин Тимбърлейк има най-много номинации за Европейските музикални награди на MTV - пет (с колкото е и дуото Макълмор и Райън Луис), включително за външен вид, където се конкурира с Хари Стайлс и три дами

Церемонията е на 10 ноември в Амстердам, а освен най-атрактивният член на One Direction, който защитава честта на британците, в категорията са номинирани Лейди Гага, Рита Ора и Риана.

По-важни обаче са музикалните категории. Отличието за песен си оспорват Бруно Марс с Locked Out Of Heaven, Макълмор & Райън Луис с Thrift Shop, Риана с Diamonds плюс двата летни хита с Фарел Уилямс - Get Lucky на "Дафт пънк" и Blurred Lines на Робин Тик, в който участва и Ти Ай.

Виж още: Песните на лято 2013

По четири номинации имат Робин Тик, Джъстин Бийбър, Лейди Гага и Майли Сайръс, която е успяла да класира най-новото си парче Wrecking Ball. Скандалното й голо видео е номинирано в категорията за клипове заедно с Blurred Lines, Up In The Air на 30 Seconds To Mars, отличеното вече от MTV Mirrors на Тимбърлейк и Applause на Гага, която напоследък също се снима често без дрехи.

Гласуването вече тече на MTVEMA.com, като сред номинираните са и най-добрите изпълнители от различни държави и региони - Африка, Адриатика, Австралия, Белгия, Бразилия, Канада, Дания, Холандия, Финландия, Франция, Гърция, Германия, Унгария, Индия, Израел, Италия, Япония, Корея, Латинска Америка, САЩ, Близкия изток, Китай и Хонконг, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Испания, Тайван, Швейцария, Швеция, Чехия и Словакия, Великобритания и Ирландия, - които по-късно ще се състезават помежду си за титлата Worldwide Act.

Виж още: Бели и добри звезди обраха видеонаградите на MTV