Лени Кравиц в България няма да се случи, поне не и на 30 септември, както всички фенове очакваха.

Това съобщи самият той на страницата си във Facebook. Концертът на 30 септември в зала "Арена Армеец" в София няма да бъде единственият отложен – по всяка вероятност това ще се случи с всички дати през септември (Хелзинки, Москва, Киев, Белград, Букурещ).

Причината са снимките на филма The Butler, където си партнира със звезди като Куба Гудинг-Джуниър, Опра Уинфри и Форест Уитакър, които са били удължени и се припокриват с датите за концертите му в Европа. 

Лени обаче обеща концерт през 2013: "Цяло лято нямах търпение да дойда в София и да пея за феновете си и ужасно съжалявам, че се налага концертът ми да бъде отложен. В момента съм в Ню Орлиънс и работя по историческия филм The Butler. Графикът на снимките беше удължен, а аз съм длъжен по договор да довърша участието си в него. Обещавам, че ще бъда в София догодина. Нямам търпение да ви видя през 2013! С любов, Лени."

Стойността на билетите ще бъде възстановена в касите, от които са закупени, след 30 септември 2012-та година. Сумите за поръчаните онлайн билете се възстановяват в офиса на Eventim.bg.