Образователно-занимателен център "Палитра" работи с деца от I до VI клас, но организира занятия и за най-малките

Децата са най-голямата ни радост, нашите малки-големи съкровища... но грижите по тях поглъщат и много от свободното ни време. Работещите родители невинаги имат възможност да отделят на малчуганите нужното внимание, а когато тръгнат на училище, мама и татко трябва да са на линия, за да помагат с уроците... 

Дали обаче това е единствената алтернатива, когато имаме малки ученици? Не, разбира се. Освен занималнята, осигурявана от самото училище в началния курс, съществуват и други варианти, които гарантират, че на другия ден уроците ще са подготвени изрядно, а часовете след задължителните занятия ще са уплътнени с полезни и приятни занимания.

Образователно-занимателен център "Палитра" например работи с малка група деца от I до VI клас. Там са се постарали да създадат атмосфера, изградена на взаимно доверие и уважение, в която децата имат възможност да получат насоки при подготовката на уроците и домашните си, както и да попълнят пропуските си по различните учебни предмети.

Ежедневно са предвидени допълнителни занимания и упражнения по български език и литература, английски език и математика. Разбира се, децата имат време да отдъхнат и да се занимават с различни образователни игри и групови дейности, които да стимулират по-добрата комуникация помежду им и да направят следобеда им по-приятен. 

В близост се намира и детска площадка, където малчуганите могат да играят, когато времето го позволява. При всяка удобна възможност учим учениците да са сръчни и да използват въображението си чрез различни приложни дейности, обясняват възпитателите и допълват:

"В център "Палитра“ ценим индивидуалността и възможностите на всяко дете, като всекидневно се опитваме да го мотивираме да показва най-доброто, на което е способно, както и да се учи да се справя със затрудненията при усвояването на учебния материал. С внимание и усмивка сме готови да стигнем по-близо до сърцето на всеки малчуган и да направим всекидневието му по-забавно."

Педагозите поддържат ежедневен контакт с родителите и се съобразяват с техните насоки по кои предмети детето трябва да се упражнява повече. Обсъждат се поведението, напредъка и затрудненията, с които се сблъсква всеки ученик.

Заниманията за малките ученици са всеки делничен ден, от понеделник до петък, между 13 и 18 ч., но освен това "Палитра" организират и полудневна забавачница за деца от 3 до 6 години, която да вдъхне на родителя увереност, че поне няколко часа на ден съкровището му е обградено с внимание и прекарва времето си в насърчаваща и сигурна обстановка. 

Ще отговорим на всеки техен любопитен въпрос с внимание и търпение, като акцентираме колко е важно да сме добри един с друг и да се учим, за да имаме успех в живота, уверяват от център "Палитра". 

Забавачницата работи предиобед, от понеделник до петък, между 8,30 и 13,30 ч. За най-малките са предвидени различни дейности, които стимулират сетивата, като подобряват говорните и моторните умения. В спокойната и приветлива атмосфера децата могат да разкрият своята индивидуалност и потенциала си.

Ежедневно се подготвят занимания, чрез които малчуганите научават по нещо ново в заобикалящия ги свят - животните, растенията, цветовете, семейството, различните професии и задълженията на всеки у дома. В програмата са заложени и забавни уроци по английски език. 

Стремежът е всеки ден на малките посетители в центъра да е различен и изпълнен както с образователни игри и дейности, така и с време за забавление и отмора. От екипа на "Палитра" подхождат с професионализъм, разбиране и желание, готови да превърнат деня им в преживяване, което биха искали да опитат отново и отново. 

За повече информация ги потърсете на тел. 0899-584-100, 0895-551-550, 02/417-61-61. Адресът на занимателно-образователен център "Палитра" в столичния кв. "Лозенец" е ул. "Св. Седмочисленици" 9. Вижте и страницата им във "Фейсбук".