Михалис Хаджиянис пее за пръв път на живо у нас на 10 октомври в зала 1 на НДК

Гръцката музикална сцена е дала на света много популярни изпълнители, които да ни радват с песните си. Един от тях идва за пръв път в България.

Кипърският певец Михалис Хаджиянис има 10 албума и десетки хитове зад гърба си, които българските фенове могат да чуят за първи път на живо на 10 октомври в зала 1 на НДК.

34-годишният изпълнител от гръцки произход не е гостувал досега у нас. Авторът на една от най-емблематичните гръцки балади De Fevgo (Няма да си тръгна) e едно от най-успешните имена на гръцкия музикален пазар през XXI век. 

Михалис излиза на голямата европейска сцена още на 17 години, когато представя родния си Кипър на конкурса Евровизия в Бирмингам с авторската си песен "Генезис". 

Следващите няколко години са белязани от успешни албуми, които придобиват платинен статут, и разпродадени турнета в Гърция и Кипър. 

През 2004-та той пее на закриването на Олимпийските игри в Атина, а същата година представя Кипър на официалната церемония за разширяването на Европейския съюз, отбелязваща присъединяването на 10 нови страни членки.

От 2000 до 2009 г. Михалис получава над 30 награди само в Гърция, което го правят най-успешния певец в страната за първото десетилетие на XXI век. През 2010 г. сп. "Форбс" го поставя на 22-ро място сред най-влиятелните гърци. 

Михалис сам е автор на повечето си песни, като освен De Fevgo, е написал още хитовете То Kalokairi Mou (Моето лято), An Mou Tilefonouses (Ако ми беше звъннала), както и парчета на други гръцки изпълнители, сред които Деспина Олимпиу.

Ако искате да спечелите двойна покана за концерта на Михалис Хаджиянис на 10 октомври в зала 1 на НДК, отговорете правилно с "Фейсбук" коментар под тази статия на следния въпрос: 

Коя от песните не е на Михалис Хаджиянис?

А) De Fevgo
Б) Opa Opa
В) То Kalokairi Mou

Победителят ще бъде изтеглен днес в 17 ч.