Началото ще бъде поставено от едно от най-големите заглавия – „Кръстникът”

Следващата седмица КиноНова ще направи предложение, което истинските киномани няма да могат да откажат. От понеделник до петък ефирът на канала ще бъде посветен на едно от най-големите имена в историята на киното – Алфредо Джеймс Пачино, по-известен просто като Ал Пачино. Началото ще бъде поставено от най-емблематичното за него заглавие и филма, който го изстрелва на върха – „Кръстникът”.

Мафиотската лента на Франсис Форд Копола е брилянтна екранизация на едноименния бестселър на Марио Пузо и едно от най-добрите заглавия в историята на киното. Трите части, разказващи историята на фамилията Корлеоне, зрителите ще могат да проследят от понеделник до сряда (05 – 07.03), от 21.00 ч.

„Кръстникът” е отличен с 3 Оскара – за най-добър филм, най-добра главна мъжка роля и най-добър адаптиран сценарий, а самият Ал Пачино си партнира с филмовата звезда Марлон Брандо. Продължението „Кръстникът II” постига дори още по-голям успех – 11 номинации за Оскар, от които получава 6, включително за най-добър филм и най-добър режисьор. Актьорският състав се допълва и от още една легенда в лицето на Робърт Де Ниро. В последната трета част от трилогията, Ал Пачино, като вече остарелия Майкъл Корлеоне, има само две цели – да узакони семейния бизнес и да си намери заместник. Американската филмова академия отново отличава лентата, като я номинира за Оскар в 7 категории, включително и за най-добър филм.

На великолепната актьорска игра на Ал Пачино зрителите ще могат да се насладят и в четвъртък (21.00 ч.), когато ще го видят в ролята на детектив в номинирания за „Златен Глобус” „Море от любов”. Тук той има за цел да разследва серия от убийства, като, както винаги, е замесена красива жена (Елън Баркин). 

В петък от 21.00 ч. Пачино ще се опита да спечели сърцето на Мишел Пфайфър в романтичната драма „Франки и Джони”, а киноманите за пореден път ще се убедят в майсторството на актьора, който с лекота ще се превъплъти в ролята на влюбен екс затворник.

Ал Пачино безспорно е един от най-талантливите актьори на световната филмова сцена – носител на множество награди и с редица големи роли във филмовата си биография. Сред тях са „Серпико”, „Море от любов”, „Франки и Джони”, „Усещане за жена” (където получава Оскар за най-добра мъжка роля), „Адвокат на дявола”, „Вътрешен човек”, „Фермата”, „Симон”, „Опасно безсъние” и др. За ролята му в „Кръстникът” американският критик Ленард Малтин отбелязва, че дори и да не беше изиграл нищо повече, само с тази роля той напълно заслужено би останал завинаги в историята на киното.