Нанси Карабойчева ще представя страната ни на "Мис Свят 2013", чийто финал тази година е на 28 септември в Индонезия

Блондинките бяха малцинство в "Мис България 2013", но в крайна сметка победителката излезе именно от техните редици с над 27% от зрителските гласове, подадени за 10-те финалистки. 

Нанси има дългогодишен приятел - волейболният национал Добри Димитров, който й се обясни в любов във видеообръщение преди финала. Налага се обаче двамата да изчакат с евентуалната сватба, защото победителката трябва да остане госпожица поне още година и да поеме отговорностите на титлата. 

Нанси прие изключително емоционално посланието на гаджето си и му заяви на живо в ефир, че е време за годеж пред цяла България

Другите две фаворитки - Джулия и Даниела, станаха съответно първа и втора подгласничка. Крайната петица допълниха Адриана и Велина, която ден по-рано спечели и онлайн гласуването в партньорския сайт на конкурса.

Фотогалерия: Крайното класиране в "Мис България 2013"

Съботното шоу по Тв7 продължи до след полунощ, а претендентките за короната и представянето им в едномесечното риалити бяха коментирани в студиото от Антония Петрова, Жени Калканджиева и Венета Харизанова.

Виж още: Жени Калканджиева подала молба за развод

Във втория кръг на финала 10-те кандидатки се представиха по бански, а косите им бяха вързани на асиметрични опашки

Преди традиционното дефилиране по бански и във вечерни рокли претендентките трябваше да се покажат в собствен стил - облечени по начин, който най-добре описва същността, произхода и живота им.

Помагаха им танцьори от балета на Милен Данков, с когото момичетата бяха репетирали индивидуална хореография.

Нанси беше фермерка, Даниела - сексапилна икономистка, Джулия - холивудска звезда, Адриана - стюардеса, Велина - лолитка, Боряна - боксьорка, Миглена - певица, Ингрид - гимнастичка, Емел - турска изкусителка, Мелиса - красавица сред лавандулови полета.

Победителката Нанси започна представянето си на финала в каубойски стил

За трета поредна година, освен официален дизайнер на тоалетите за българския финал, София Борисова облича "Мис България 2013" и за световния финал в Индонезия в края на септември.

Дизайнерката на "Романтика фешън" вече е готова със скицата на вечерната рокля за "Мис Свят 2013", а тази година самата тя ще се състезава с колеги от различни държави в специалната категория за най-добър световен дизайнер. 

Фотогалерия: Миските на България

Музикалният гост на вечерта бе Мария Илиева, която изпя новото си парче "Играя стилно".

Вечерта не мина и без скандал, макар и периферен - заради поети няколко ангажимента на тази дата рапърът 100 Кила се опитал да диктува условия кога точно да излезе на сцената. Заради това бе обявено, че гост-звездата от "Къртицата" вече е персона нон грата в ефира на телевизията.

"Мис България 2013" започна на 15 юли с 18 претендентки. По време на съжителството им в Двореца зрителите изгониха шест от тях, а близначките, които участваха като една, напуснаха по свое желание. 

Виж още: Втори шанс за ромката в "Мис България"

Водещите Кирил Ефремов и Камелия