Астролозите са доказали, че Луната и преминаването й през зодиакалните знаци влияят на психоемоционалното състояние, здравето и енергия на човека

В тази статия ще разгледаме влиянието на Луната върху сексуалните отношения между партньорите. Жените са по-податливи на това влияние, чувствените им желания се засилват в периода около пълнолунието. 

Особености на лунното влияние върху мъжете и жените 

Сексуалните желания се управляват от подсъзнанието, затова човек не винаги може да ги контролира. Всички сме забелязвали, че в определени дни либидото ни нараства, а емоциите се засилват без намесата на външни фактори. 

Понякога пък става обратното – в романтична обстановка с любимия мъж жената е студена и дори конфликтна, при това без особена причина за това. 

Необвързаните хора, които си търсят постоянен партньор, са много податливи на влиянието на Луната. Хормоналните бури и сексуалната енергия ги тласкат към контакти с противоположния пол, водейки до поредното любовно увлечение и последвало разочарование.

Влияние на Луната върху първия сексуален контакт 

Нека първо разгледаме онези лунни дни, които не са благоприятни за първи сексуален контакт с партньора, ако търсите постоянна връзка. 9, 13, 15, 19, 25 и 29-и лунни дни и пълнолунието са периоди на изблик на сексуална енергия, която може да има разрушителна сила и да пресече от корен възможността за изграждане на стабилни отношения с партньора. През тези дни човек се ръководи от инстинктите си, които го тласкат към необмислени действия. 

Например можете да се съгласите да правите секс с обвързан партньор или с човек, който няма морални принципи и не желае да гради сериозна връзка... В такива дни се въздържайте от сексуални контакти с новия партньор, първо вижте истинското му лице и оценете приоритетите му. 

Благоприятни дни за започването на сексуална връзка с нов партньор са 4, 7, 10, 11, 17, 21 и 24-и лунни дни. През този период емоционалното ви състояние ще е стабилно. Ще можете да прецените трезво човека и личностните му качества, без да се водите само по сексапила му.

Виж още: Какво е значението на домовете в астрологията

Лунното влияние върху любовните отношения 

Нека сега разгледаме влиянието на Луната върху съпружеските отношения и интимния живот. Биоритмите на жената се различават от тези на мъжа, което се отразява пряко както на либидото и възбудата, така и на физическата активност. Честа причина за проблеми във връзката са несъответствията между мъжката сексуална активност и чувствената активност на жената. 

Например партньорката може да остане недоволна от продължителността на акта, а партньорът да се дразни от това, че жената не е готова моментално да реагира на страстните му пориви. Нека първо видим кои са периодите, когато сексуалният тонус на мъжа е отслабен заради влиянието на Луната. Това се случва в последните дни на намаляващата Луна – 29 и 30 и в началото на периода на нарастващата Луна – 1 и 2 лунни дни. 

В деня преди пълнолунието организмът на мъжа изпитва слабост, физическата активност е понижена и сексът може да се използва само като начин за бързо емоционално разтоварване. В тези дни жената не бива да очаква чудеса от партньора си и да настоява актът да е по-продължителен. 

Мъжете пък през този период трябва да се въздържат от алкохол и енергийни напитки, защото те могат да се отразят отрицателно на потентността им. Ако научите как влияе Луната на организма ви, ще можете да използвате правилно сексуалната си енергия и да поддържате хармония в интимната си връзка. 

Всеки човек си има свой собствен биологичен ритъм, който влияе непосредствено на сексуалността му. Ако опознаете своя ритъм, ще можете да хармонизирате интимните си отношения с партньора. 

Виж още: Каква зодия сте според келтите

Източник: Woman.bg