В YouТube той представя различни видео игри или играчки

Какво е типично за 8-годишно момченце? Да играе с колички, да се интересува от разни детски неща, да рита топка и да играе видеоигри повече, отколкото трябва и т.н. Но не и при Еван.

Еван има свой собствен канал в YouTube - EvanTubeHD. И ако това е в рамките на относително нормалното, то изключителното в случая е, че този канал в мрежата за видеосподеляне генерира годишни приходи за 8-годишното момче от 1,3 млн долара.

Всичко започва като един забавен проект, който Еван и неговият баща започват заедно. Двамата правели видеа на играта Angry Birds. В интервю за Newsweek бащата на Еван - Джаред, казва, че "всички приходи от канала отиват за инвестиции и спестовни сметки за техните деца."

Виж още: За колко години може да станеш милионер, ако пестиш от заплатата си

В същото интервю бащата на Еван разкрива малко повече подробности за бизнеса около популярните видеа на сина си: Джаред казва, че те имат специален екип продажби, който продава реклами и се договаря с отделните марки и компании.

"Това включва реклами, които са във и преди всяко видео, както и продуктите, които показваме във видеата. По-голяма част от приходите идват от рекламите във видеата," казва той.

Виж още: Как един баща учи 7-годишния си син да бъде предприемач

В клиповете Еван най-често представя играчки или видео игри. От време на време на екран се появяват също така неговата сестра и майка им.