Понякога се изискват усилия, за да покажеш на някоя жена, че се интересуваш от нея... само като приятел

Въпреки че вкарването във "френдзоната" най-често се извършва от жени спрямо мъже, които ги ухажват, понякога се случва и обратният процес. Ако си мъж и си по-готин от типичен нърд с дебели очила, лице, наподобяващо лунен пейзаж и отношение към жените като към тухлена стена, то най-вероятно си се сблъсквал с този момент поне веднъж в живота си.

В такива случаи е добре да се действа елегантно, но с нужната настоятелност, която да покаже, че интерес тук нямаш. Понякога дамите са доста настоятелни, затова предлагаме няколко полезни съвета, които неминуемо ще ѝ покажат, че интересът към нея е най-много приятелски и нищо повече.

1. Кажи ѝ колко ти напомня на сестра ти.

Ако нямаш сестра, кажи ѝ че я чувстваш като таква - толкова близка, толкова доверена, толкова не като обект на сексуално желание. Това е един от най-ясните възможни знаци, които мъж може да даде на жена, че не я желае.

2. Разрошвай ѝ косата и я целувай по челото

Ако сте приятели, няма как да няма някаква физическа близост. Важно е обаче от тази близост да блика отношение, което може да се определи само като по-голям брат, бъзикащ се със сестричката си. Дето се казва ти я имаш за сестричка, няма как нещо повече да се получи (каквото и да сте гледали в "Игра на тронове").

3. Извеждай я, когато излизаш с компанията

Излизаш с най-верните си приятели и нея, покажи ѝ, че тя е част от "момчетата". Правте щуротии, говорете глупости, бъдете идиоти в най-пълния аспект, който група момчетии могат да вложат в тази дума. И всичко това в нейно присъствие и евентуално с нейно участие. Това ще покаже доверие, но ще те извади отчасти и от идеализирания образ на принц на бял кон. Освен това ѝ даваш знак, че тя е част от приятелите, нищо повече.

4. Обади ѝ се, за да ѝ разкажеш колко яко е минала срещата ти

Покажи онова доверие, с което даряваш най-добрите си приятели - да разкажеш колко яко е минала срещата с онази нова мацка. Разказвай за това колко е красива, интелигентна, забавна и т.н. Вярно, удар под пояса е, но би трябвало да охлади страстите ѝ спрямо теб или най-малкото да ѝ навре в очите, че не те интересува по този начин.

5. Искай ѝ съвет как да подходиш спрямо момиче, което харесваш

Не е нужно да го изпълняваш. Тази стъпка наподобява предходната, макар и да не е толкова груба и директна. Тя, ако е добър приятел, ще даде добър съвет. Може и да се опита да прецака нещата с лош съвет, но все пак посланието ще е изпратено.

Виж още: Как да избягаме от "френдзоната"

6. Питай я дали не може да те уреди с някоя нейна приятелка

Също доста подъл номер, който обаче върши работа. Показва тотална незаинтересованост към нея, за сметка на някоя нейна приятелка. Рискът тук е да предизвикаш неприятни емоции между двете, но тези неща отминават бързо.

7. Предложи ѝ да я уредиш с някой твой приятел

Тези неща работят и в дете посоки. Това обаче е по-малко болезнената версия на предния номер. Комбото в случая е пълно, ако предложиш двойна среща. Тогава шансът за провал на нещата нарства, но за сметка на това, ако нищо не се прецака, ще си една стъпка напред в посока да отвлюбиш момичето от себе си.

+ 1. Премисли нещата

Помисли дали да не ѝ дадеш шанс. Ако не, не. Каквото и да правиш обаче, не се обръщай и не давай смесени сигнали, ако държиш на нея. Това само ще забави процеса, а и ще е доста подло спрямо нея, дори спрямо някои от горните съвети. Все пак важното е тя да те забрави и да си останете приятели.

Източник: Bulevard.bg