Уловката е, че първо трябва да идете до Северна Корея

Тютюнопушенето е един от най-разпространените вредни навици. От него ни жълтеят зъбите, дъхът ни се скапва, възможно е да ни хване рак на устната кухина или на белите дробове и т.н. 

Отказването на цигарите обаче е нещо доста трудно и учените от години работят за извеждане на ефикасен и лесен начин за това, който да не изисква волята ни да е от желязо.

Чудотворен медикамент

В Северна Корея твърдят, че са постигнали пробив в областта, създавайки таблетки, които помагат на пушачите да се откажат от вредния си навик за 10 дни, съобщава агенция ТАСС.

Освен бързото действие на препарата за отказване на цигарите, учените изтъкват, че той повишава и имунитета на пушачите. Препаратът позволява постепенно да бъдат отстранени негативните влияния на цигарите върху дихателната система, да се излекуват кашлицата и пристъпите на астма.

Един курс на лечение с новите таблетки трае между 7-10 дни. В състава на медикамента в на билкова основа - женшен на прах, сълзите на Йов (растението е известно още като сълзите на Дева Мария - Coix lacryma-jobi), екстракт от тънколистен истод (Polygala tenuifolia) и др.

Виж още: Няколко силни реклами, които ще ви откажат от пушенето

Пушенето в Северна Корея

В КНДР срещу цигарите се борят и с помощта на иглотерапия. В Северна Корея пушат предимно мъжете. Да се види корейка с цигара на улицата, в учреждение, кафене или ресторант на практика не е възможно. Изключение правят само някои много възрастни жени, живеещи в селските райони.

Любопитен факт е, че в Северна Корея, за разлика от повечето страни по света, пушенето на трева пък е съвсем легално.

Източник: ТАСС