Натовареното ежедневие ангажира цялото съзнание на хората и понякога те просто забравят за простите неща, които ги карат да се чувстват пълни с енергия

Ето няколко съвета, които могат да те накарат да се заредиш със свежа енергия и не включват употребата на стимуланти и неограничени количества кафе: 

Отърви се от вътрешната си злоба

Целият емоционален багаж, който ти тежи ден след ден, трябва да си отиде. Независимо дали това е неприязън, който изпитваш към някой колега, или друг проблем, нямащ нищо общо с работата ти, силните емоции могат да бъдат разсейващи и да изсмучат енергията ти. 

Понякога си мислим, че можем да игнорираме чувствата си, но често просто ги прикриваме. Това отнема голяма част от енергията ни. 

Направи списък с нещата, които те тормозят, и отдели нужното време на разрешаването и преодоляването на всяко от тях, докато не успееш да ги разрешиш напълно. Много скоро след това ще се почувстваш сякаш някой ти е добавил минути към часовника всеки ден.

Започни деня си с тренировка

Може би си мислиш, че тренировката в началото на деня ще те накара да се чувстваш уморен, но на практика, ако първото нещо за деня е да накараш кръвта да се раздвижи, това ще те зареди с енергия за целия ден. 

Не забравяй за закуската - това е най-важното гориво, което ще ти дава сили да минеш през деня.

20-минутна зареждаща дрямка

Със сигурност никой не иска колегите да го виждат, че дреме на работното си място, но последните проучвания показват, че кратката дрямка може да ни зареди с енергия за целия ден. 

В действителност в САЩ вече има работодатели, които осигуряват условия и възможност за дрямка на своите служители. Това може да са различни типове масажни столове, релакс столове, има дори и "стаи за дрямка".

Направи си 15-минутна почивка за смях

Смехът е естествен енергетик. Ендорфините, освобождавани при кикотенето, са същите като онези, които се отделят по време на физическа тренировка. Можеш да се регистрираш в някой сайт, от който да ти изпращат виц на деня, куриози от "Ютуб" или някакви други забавни клипчета. 

Поговори с някой колега, който е широкоскроен и има чувство за хумор. Така бързо ще заредиш цялата обстановка със свежест и ще помогнеш на всички да се чувстват добре до края на деня. Идеалният момент за това е следобед, точно когато идва класическият следобеден спад на тонуса.

Направи си 15-минутна разходка

Понякога единственото нещо, което ти трябва, е просто да станеш и да излезеш. Няма значение дали навън е топло, студено или вали дъжд. Ставането от компютъра и стола може да зареди със свежа енергия тялото и мозъка ти. Като излизаш, не забравяй да оставиш в офиса и телефона си. 

Разтегни се, дишай и просто повърви на свеж въздух, за да се почувстваш презареден и освежен.

Разрешавай всеки конфликт с шефа и колегите си

Тревогите ти покрай някой конфликт могат да заемат цялото ти внимание и много скоро да те изтощят. Не задържай нищо в себе си. Изправи се лице в лице с проблемите си. 

Ако си достатъчно отворен, съпричастен и дипломатичен в подхода си, това може да доведе до по-силна връзка, която да направи дните ти по-лесни и ти да можеш да им се насладиш.

Прочети нещо интересно и забавно по време на обедната почивка

Едно малко бягство прочиства съзнанието и възвръща енергията. Късите разкази са идеалното решение за обедната почивка. Те са не само интересни - но това, че можеш да дочетеш един разказ по време на обедната почивка, ти дава усещане за завършеност, което приповдига настроението и дава малка доза увереност, която ще ти е много полезна при справянето с останалите предизвикателства до края на деня.

Можеш да опиташ и с някой класически автор, например Марк Твен или Ръдиард Киплинг1 и така ще почувстваш, че правиш нещо смислено с времето си.

Направи нещо хубаво за свой колега

Много е зареждащо да мислиш за някой друг. Актът на даване приповдига настроението по естествен начин и, разбира се, благодарността също предоставя много енергия. 

Опитай този простичък трик - да правиш малки жестове към различни хора всеки ден в продължение на седмица. Ще бъдеш учуден от резултата.

Обади се на приятел или отдели 15 минути за чат със скъп човек

За някои хора няма нищо по-зареждащо от връзката с добри приятели. Дали ще се обадиш на скъп човек просто за да чуеш как е, или ще му споделиш нещо, което те мъчи - това ще ти да даде сили и нужната подкрепа да продължиш битките си. И най-хубавото е, че в този случай и твоят приятел ще се почувства по същия начин.

Увери се, че си харесваш работата

Ако мразиш работата си, тогава никое от предложенията по-горе, нито пък конските дози кофеин, ще ти помогнат да се почувстваш достатъчно тонизиран, за да преминеш без проблем през постоянния стрес на работните дни. 

Тогава това, което трябва да направиш, е да намериш начин да ти плащат за това, с което ти е приятно да се занимаваш. Не е нужно да правиш себе си и всички останали около теб нещастни. 

Животът е твърде кратък и само от теб зависи да се наслаждаваш на всеки ден от него.

Източник: Inc.com