Иновативни начини за набавяне на средства

На всеки се случва да попадне в такъв момент, че да няма работа. След като сме си починали достатъчно, това обаче започва да дотяга, а финансовото ни състояние започва да става все по-скръбно. Какво се случва, когато продължим да не намираме подходяща работа. 

Най-важното е да не се отчайваме. Докато работата се покаже на хоризонта, има (законни) начини за изкарване на пари, дори и без работа.

Ето някои от тях:

Включете се във фокус групи на компании

Големите производители често наемат хора, които да тестват продуктите им в в т.нар фокус групи. Идеята е да се провери как потребителите биха възприели един нов продукт, биха ли го купували и т.н. На база тази информация се решава дали да се пусне на пазара, какво да се промени, каква маркетингова стратегия да се използва и т.н. На Запад за участие в такава група плащат по 100 долара.

Продайте стари и ненужни вещи

Една лесна и добра идея - основно почистване на дома, комбинирано с "гаражна разпродажба". Стари книги, от които можете да се лишите, аксесоари, ненужни вещи, подаръци, които така и не сте ползвали... Предложете ги за продажба в някой от многобройните сайтове за тази цел.

Тествайте сайтове

Колкото и невероятно да звучи, има и такова нещо като тестър на онлайн сайтове. Специални компании наемат хора, които да определят доколко удобен за ползване е даден сайт, колко лесно се достига до информацията, дали изглежда добре и т.н. Тук можете да намерите няколко платформи, които набират тестъри на сайтове: 

- Usertesting.com
- StartUpLift
- TryMYUI

Участвайте в експерименти

Разбира се, това не е за всеки. Изисква се да сте в добро физическо и психическо здравословно състояние и в доста лошо финансово положение, за да се навие човек на подобно нещо. Ако все пак решите, че медицинските експерименти няма да ви навредят толкова, колкото биха ви помогнали. Ако обаче спешно ви трябват пари, може да го обмислите. Но се информирайте в подробности какви са потенциалните рискове за здравето ви.

Грижете се за чужди домашни любимци

Ако обичате животните, това може да е правилният начин да изкарате малко пари по лесен начин. Все почече от по-заможните хора наемат не само детегледачи, но и хора, които да се грижат за любимците им по време на работния ден или когато пътуват. Потърсете подобни възможности, заплащането е нелошо в сравнение с извършвания труд.

Продавайте тениски онлайн

Тениските са сред най-носеното облекло в света в момента. Учудващо е колко лесно обаче можете да си ги правите сами. Само трябва да си намерите/направите интересни дизайни.

В това видео можете да видите как лесно можете да принтирате различни дизайни върху тениските:

Използвайте хобито си

Може би обичате да плетете, да изработвате бижута, да майсторите неща от дърво или пък имате друго креативно хоби. С правилния подход "продукцията" ви може да ви донесе пари, стига да я популяризирате достатъчно. Сайтове като Etsy и Pinterest могат да ви помогнат в това отношение.

Виж още: 7 професии за истински мързеливци

Станете "клиент призрак"

Какво е това ли? Човек, нает от ръководството на ресторант, хотел, магазин, който посещава мястото, преструвайки се на обикновен клиент. След това докладва за обслужването и дава препоръки за подобрения. В САЩ например сайтът MysteryShopping набира подобни кадри. У нас той все още няма свой еквивалент.

Пиши за пари

За много хора по света да са писатели е мечтаната работа. Интернет предоставя тази възможност. Ако сте добри в писането (на английски), има много сайтове, които ще ви дадат възможност да изкарвате доста прилични доходи с умението си да използвате езика. Тук можете да намерите някои платформи, които плащат за статии.

Професионална публика

Много предавания плащат за това разни хора да са публика в студиото им. Проблемът тук е да намерите кое шоу си търси зрители на живо. 

Източник: Moneypantry.com