Все още не е ясно дали ще се кандидатира като независим, или ще бъде подкрепен от широка коалиция от партии

Вчера вечерта депутатът от БСП Георги Кадиев хвърли червените депутати в смут обявявайки кандидатурата си за кмет на София.

Първоначално се спомена, че той ще е кандиат на АБВ, но по-късно информацията бе опровергана.  

Кадиев сам потвърди, че смята да се кандидатира за кмет на София, въпреки че собствената му партия не го подкрепя.

Късно снощи той написа в профила си във "Фейсбук", че ще търси подкрепата на "широка коалиция от равнопоставени политически партии", без да уточни какво се разбира под това, или че ще се впусне в битката като независим кандидат.

Ето и пълния текст на изявлението на червения депутат във "Фейсбук":

"Днес уведомих парламентарната група на БСП, че ще се кандидатирам за кмет на София. ЗАЩО? Защото искам София да бъде различен град. Да се модернизира по-бързо, да е по-мултинационален, по-интересен, по-сигурен, по-удобен. По-малко корумпиран, по-малко "котараци", по-малко Диков, повече идеи и дух.

Вътрешно изгарям от пълната безалтернативност на ГЕРБ. Никаква съпротива, никаква идея за битка. Всички са се предали, наместили са се на удобните места в листите и подаряват или продават победата на ГЕРБ. Просто чакат 26 октомври, за да гледат новия подарен часовник на Цветанов. 

ЧИЙ КАНДИДАТ? Или независим, или на широка коалиция от РАВНОПОСТАВЕНИ политически партии. Но това е маловажната част. Важната е да събудя в хората дух и желание за различна София. През последните шест години двубоят в София винаги е бил статуквото срещу алтернативата. 

Фандъкова vs Кадиев. Аферата с Карат-С, уволнените районни кметове, "жълтите картони" на зам.кметове, изхвърлените шефове на общински дружества, казусите с Топлофикация-София и Общинска банка, строежът зад Софияленд- винаги съм показвал, че може да се управлява различно. Изберете си страна. Преценете искате ли промяна. 

Преценете вярвате ли на мен, че съм тази промяна. И ако да, ме подкрепете. Не е важно дали сте ляв, десен, българин или турчин, хетеро или хомо. СОФИЯ Е ЗА ВСИЧКИ. И ще я направим още по-добро място за живеене."

Не изоставайте в информацията - следете Bulevard.bg и в публичния чат във Viber