Според зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов не се е стигнало до съгласие за съставяне на кабинета

"Няма да има кабинет. Не сме в състояние да постигнем съгласие за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание, съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"В рамките на 4-5 дни водихме интензивни разговори, за да намерим пресечни точки за сформиране на кабинет в рамките на този парламент. Очертаха се обаче определени различия, заради които не можем да направим това и не сме в състояние да стигнем до съгласие", коментира Цветанов.

Това стана след продължили близо 2 часа преговори в стаята на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание.

Виж още: При ново правителство премиерът - от реформаторите

Така на практика страната отива към съставяне на служебно правителство и предсрочни избори.

"За нас е очевидно, че в рамките на този парламент ние не можем да постигнем целите си", заяви съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Той изрази надежда в рамките на следващия парламент ГЕРБ, РБ и ПФ отново да имат допирни точки, за да продължат добрата си работа. 

"Нагласите са за нови избори, ние няма да вървим срещу тези нагласи. Убеден съм, че в следващото Народно събрание в лицето на колегите ще имаме по-скоро съмишленици и приятели, отколкото врагове", коментира лидерът на НФСБ Валери Сименов. 

Източник: Нова телевизия