След миналогодишния дебют Sozopol Fest се завръща като най-свежия и единствен плажен фестивал за хаус и фънки музика.

Sozopol Fest се случва на плажа на къмпинг Градина. 

Миналата година, макар метеорологичните условия да не бяха благосклонни, на фестивалната сцена се качиха Incognito, Jazzanova, Nik Weston, Kraak & Smaak, The Sweet Vandals, Onur Engin, Белослава, Миленита, Dirty Purchase и още няколко иконични имена. Тази година фестивалът прави още една крачка към статута на хаус и фънки фестивал от световна величина. 

На 29 юни на фестивалната арена ще стъпят бруклинската банда Tortured Soul (на снимката по-горе), за да разтанцуват фестивалната публика с нюйоркски соул, денс и хаус. Групата стартира официално и тръгва на турне през 2003, често свири в клубове, които никога дотогава не са приемали банди, които свирят на живо. Имат участия от фестивалът Bonnaroo в Тенеси, до британския Big Chill и Java Jazz в Индонезия. Днес, след 8 години турнета и репутация на легендарни шоумени, Tortured Soul са първата група с live концерт във величествения техно клуб Fabric в Лондон, както и с публика, надхвърляща 15 000 души на джаз феста в Монреал. 

След Tortured Soul за първи път в България като част от Европейското си турне ще се развихрят южноафриканските хаус „диаманти“ Black Coffee и BUCIE. Black Coffee е пионерът на истинския афрополитен хаус: домашно приготвен и възпитан в клубовете на Йоханесбург, водачът на нови тенденции; културен феномен - модерен и ориентиран към бъдещето. Наскоро той влезе в книгата на Гинес за най-дългия DJ сет –той пуска масивните 60 часа с една ръка за неговата благотворителна организация "The Black Coffee Foundation", посветена на деца с увреждания в Южна Африка.

От BUCIE очаквайте почти скулпторен баланс и красота. След като дуетът с Black Coffee , Turn Me On и парчетата "Superman", "Get Over It" и "Your Kiss" станаха хитове и покориха местните и световните денс класации, с три албума зад гърба си BUCIE е обявена от музикалните критици за „ новият глас на Южна Африка“. В първата нощ на Sozopol Fest публиката ще има удоволствието да се наслади и на ритмичния соул фънки хаус на Tri O Five, и сетовете на George Quest и DJ Ilko.


Bucie 

Втората нощ от Sozopol Fest на 30 юни е запазена за друго космополитно име. Необикновен DJ, продуцент и ремиксатор, DJ Spinna е легенда сред световните имена на hip hop, house и soul сцената. Известен е със своята музикална гъвкавост, техничност, поведение на сцената и контрол над публиката. DJ Spinna е участвал на най-престижните събития и фестивали със свои соло сетове и в екип със съвременни светила като Gilles Peterson, Jazzanova, Osunlade, DJ Shadow и др. В същото време е правил ремикси за Mary J. Blige, George Michael, Michael Jackson, Аl Jarreau и Stevie Wonder. Един от първите почитатели на DJ Spinna е продуцентът на The Jigmastas и така Spinna веднага става част от музикалното пано, което вдъхновява гиганти като Eminem, Mos Def, Talib Kweli и Pharaohe Monch.

След Spinna на сцената ще стъпи най-фънкарската банда на Япония и най-японската банда сред фънк бандите – Osaka Monaurail. Osaka Monaurail вече 17 години са най-добрата японска фънк група. 10-имата приятели се събират в колежа и първото парче, което разучават заедно, е хитът на James Brown от 1968 – I Got The Feeling. С девет албума зад гърба си те все още продължават да участват на сцените на най-големите джаз и рок фестивали. 


Osaka Monaurail 

След японския фънк на диджейския пулт ще заеме мястото си Aaron Dae. Неговият талант на DJ, промоутър и мениджър на лейбъл го държат в челните редици на ъндърграунд сцената още от 1994 година. Когато е зад пулта, той създава deep, чувствени, фънки, дълбоки сетове, които отвеждат публиката на истинско музикално пътешествие. 

Българските имена, които ще закрият втората вечер на Sozоpol Fest и заедно с публиката ще посрещнат изгрева, ще бъдат Белослава, групата Dirty Purchase, DJ Marten, DJ Ihou и други. 

На плажа 36 часа без прекъсване ще звучи музика в стиловете соул, денс, фънк, афробийт, хаус, диско, лаундж, ню джаз.

В дневната част на Sozopol Fest посетителите ще имат възможност да се научат или да поупражняват своите kite, windsurf и wakeboard умения, да разпуснат в chill-out зоните или да открият още много други забавления, които ще се случват в рамките на фестивала.
Двудневното забавление започва точно на 29 юни и ще продължи до сутринта на 1 юли. 

Sozopol Fest е на 29 и 30 юни на плажа на къмпинг Градина.

Цени на билети:
Първите 500 билета за двата дни на Sozopol Fest са на цена от 60 лв.
1 ден – 40 лв. на предварителна продажба от eventim.bg/ 45 лв. на място
2 дни – 75 лв. на предварителна продажба от eventim.bg/ 85 лв. на място
Място за палатка: 1 ден – 3 лв./2 дни – 5 лв.