Още едно доказателство, че не бива да бързате с изхвърлянето на старите си архиви

1800 долара е исканата първоначална цена в онлайн аукциона eBay за екземпляр от специалния "космически" брой на в. "Работническо дело" от юни 1988 г. Той е публикуван след полета на втория български космонавт Александър Александров, в тираж едва 500 бройки, номерирани и разпратени персонално с писмо, подписано от главния редактор.

На първа страница, която по изключение е многоцветна, са отпечатани автографите, взети от тричленния екипаж на "Союз ТМ-5" веднага след кацането им и завръщането в Байконур. В горния ляв ъгъл над главата е снимката на титулярите: Александър Александров и съветските му другари Анатолий Соловьов и Виктор Савиних, а вдясно - техните дубльори, сред които българинът Красимир Стоянов.

Над прегъвката е поместено поздравление от партийния и държавен лидер Тодор Живков, както и цитат от Георги Димитров, а по-надолу - първият куплет от стихотворението на Георги Джагаров "България" (Земя като една човешка длан...), очеркът от Юрий Попов "Професия космонавт" и интервю с акад. Мако Даков, председател на Националния съвет за изследване и използване на космическото пространство.

Предлаганият екземпляр е под номер 062. Анонсът обаче подвежда потенциалните купувачи, че броят е разписан от космонавтите по време на полета им в околоземна орбита.