Хуангуошу е визитната картичка на района около град Аншун в южната провинция Гуейджоу, прочут и с цъфтежа на рапичните си полета

Живописният водопад Хуангуошу в Китай е най-големият в Азия.

Висок е 67 метра, а е широк 83,3 м.

Всъщност това е и общото име на 18 различни водопада, които през 1999 г. са включени в Книгата на рекордите "Гинес" като най-големия водопаден комплекс, обясняват от Българската редакция на Радио Китай.

Много туристи се снимат пред величествените водопади, които още по време на династията Тан е увековечил известният поет Ли Бай, известен още като Ли Бо.

Самият Хуангуошу е най-красив, а освен това е и единственият, който може да бъде разгледан от всички страни(фотогалерия).

Кръстен е на растение със същото име. Въздухът тук винаги е влажен, сякаш току-що е валяло.

Водопадът (hgscn.com) е и визитната картичка на района около град Аншун и едноименната префектура в южната китайска провинция Гуейджоу.

Аншун е известен както със своето историческото минало, така и с природните си забележителности.

Атракция през пролетта например са обширните полета с рапица. През март целият район е покрит с красив жълто-зелен килим от цветовете на рапицата, разказва още Българската редакция на Радио Китай.

Подобни площи има и другаде в Китай, но тъй като почвата в провинция Гуейджоу е предимно карстова, полята тук изглеждат триизмерни.

Източник: Bulgarian.cri.cn