Ако търсите къде да отседнете в Лондон, през 2012-а може да изберете и тази арт инсталация на покрив над южния бряг на Темза

Прекарайте нощта в корабче, преобразувано в хотелска стая за двама - но не на вода, а увиснало на метри над повърхността й.

Това предлага през цялата 2012 г. арт инсталация на южния бряг на река Темза в Лондон.

В средата на декември се състоя финалният етап от подготовката й - издигането с кран върху покрива на "Саутбанк сентър", при това на самия ръб над залата, която носи името на кралица Елизабет.

Целта е да се създаде усещането, че корабчето е била качено нависоко от придошлите води и е останало там след оттеглянето им.

Дизайнът на плавателния съд и интериора му - спалня, кухненски бокс, библиотека и палуба, - е дело на художничката Фиона Банер и архитектурното студио на Дейвид Кон, които са спечелили конкурса за проекта "A Room for London" в съревнование с 500 свои колеги.

Замисълът им е вдъхновен от пътуванията на Джоузеф Конрад по река Конго през 1890 г., пресъздадени в романа "Сърцето на мрака" - и по-късно във филма на Копола "Апокалипсис сега".

Ако все още не сте резервирали нощувка, може да го направите от 19 януари, но за месеците от юли до декември, тъй като местата за първата половина на 2012-а бяха изкупени веднага след пускането им в продажба на 8 септември.

Авторите определят инсталацията като необичайно и поетично място, убежище за размисъл и равносметка насред градския трафик. 

А гостите на импровизирания хотел се приканват да споделят преживяното в корабния дневник.

Проектът ще е една от проявите на Лондонския фестивал 2012, кулминацията на културната олимпиада, която съпътства домакинството на летните олимпийски игри.

Намеренията са след това корабчето да се появи и на други емблематични места в британската столица.