В новия си филм агент 007 зарязва мартинито, "разклатено, не разбъркано", и минава на бира - от една определена марка

Продуктовото позициониране отдавна е на почит в поредицата за Бонд - до такава степен, че при дебюта на Даниел Крейг в ролята ("Казино Роял", 2006 г.) дори бельото му беше от определена марка.

В рекламните среди тогава коментираха, че осемте продукта там са нищо в сравнение с последното участие на Пиърс Броснън ("Не умирай днес", 2002 г.), когато броят достигнал 20.

Новата сделка с "Хайнекен" предвижда Крейг да се снима и в рекламни клипове на холандската пивоварна. В САЩ това е втората по популярност марка бира.

Предстоящият филм, номер 23, е озаглавен Skyfall и излиза наесен, а режисьор е Сам Мендес. В началото на октомври се навършва и половин век от първата поява на Бонд в кината - в "Доктор Но", където го играе Шон Конъри.

По повод юбилея на филмовата поредица във Великобритания в началото на годината бе подредена най-голямата изложба с автомобилите на Бонд.

Междувременно през официалния сайт 007.com може да се проследят видеоблоговете на новите момичета на Бонд - екзотичната англичанка Наоми Харис и французойката Беренис Марло.