Остават броени дни до началото на най-големия годишен фестивал в България за постиженията на българската рекламна индустрия ФАРА. Той започва на 10 септември 2014 г. в курортен комплекс Албена

На 13 септември ще се състои официалната церемония на която ще стане ясно кои са най-добрите рекламни продукти, създадени в страната през годината.

Всички, които имат отношение и интерес към развитието на рекламния бизнес у нас, могат да се запознаят с участващите проекти в конкурса, както на презентациите отворени за публика, така и от изложбата към фестивала, която ще се състои от 10 до 13 септември. 

Идеята на организаторите е да отварят все по-широко вратите на форума, така че той да надхвърли облика на събитие-преглед на постиженията на българската реклама и да се превърне в място за обмяна на мнения между хората от рекламния бизнес и клиентите.

Специален гост на ФАРА 2014 ще бъде германецът Фолкер Враге. Той е едно от големите имена в световния рекламен бизнес. "Виновник" е за превръщането на Ogilvy в най-креативната агенция за директен маркетинг в Германия. След като напуска Ogilvy кариерата му продължава с години на възход в Leo Burnett и Saatchi & Saatchi. 

След това Враге разширява дейността си и в други полета на рекламния занаят. Бил е съдия на най-престижния фестивал за реклама в света – този в Кан Canne Lions, както и на други престижни и високо ценени от рекламния бизнес световни събития, включително Art Directors Club, Golden Drum, New York Festival, Cristal Festival и John Caples Awards. 

Преподавател е и лектор от поне 15 години насам в няколко университета и академии в Германия и Швейцария. Работил е за марки като Coca Cola, McDonald’s, IBM, Marlboro, Volkswagen, Levi’s, Ariel, Logitech, Turkish Airlines. 

В програмата на фестивала е включена и презентация на творческия директор на агенция Noble Graphics България Марсел Леви, озаглавена "Как да напуснем рекламния бизнес веднъж завинаги". Тя ще бъде посветена на перспективите пред комуникационния свят и промените, които настъпват в него.

Силен акцент в програмата е видеозаписът на една от най-забележителните лекции в Кан през 2013 г. – тази на култовия музикант Лу Рийд. Участниците във ФАРА ще могат да чуят размислите му за връзката между музиката и творчеството. 

В разгара на събитието, на 12 септември, ще се проведе отворена дискусия на тема "Видео рекламата – много екрани и формати, стари навици и подходи. Търсим посоката!". В нея ще се включат рекламисти и рекламодатели.