Освен всички друго, числото 12 се оказа и фатално, поне за Анджелина.

Само 12 души гледали в Сърбия премиерата на режисьорския дебют на холивудската звезда Анджелина Джоли "Земя на кръв и мед"- една любовна история, развиваща се на фона на босненската война. Някой от тях дори не изчакали края на прожекцията, а си тръгнали по-рано.

Преди време ти разказахме, че сърбите никак не одобряват новия проект на актрисата. Тогава президентът на Република Сръбска Милорад Додик и режисьорът Емил Костурица се изказаха доста негативно за лентата и за Джоли. 

Очакваше се "Земя на кръв и мед" да бъде забранен в Сърбия, но това не се случи.

"Земя на кръв и мед" (In the Land Of Blood and Honey) е режисьорският дебют на Анджелина Джоли, която е написала и сценария. Вдъхновена от пътуванията си до Балканите като посланик на добра воля към Върховния комисариат на ООН за бежанците, актрисата разказва за невъзможната любов и ролята на жените във военния конфликт в Босна през 90-те. Филмът вече й спечели специална награда от Гилдията на продуцентите, както и номинация "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм. 

Мирко Бекович, член на Филмовата академия в Белград, заяви, че филмът на Джоли е предубеден. Той "представял босненските мюсюлмани като цивилизовани хора, а сърбите като диви селяни".

Войната в Босна и Херцеговина (1992-95 г.) отне живота на около 100 000 души, а милиони превърна в бежанци. Твърди се, че около 20 000 жени са били изнасилени по време на конфликта.