"Актрисата шокира сърбите - Анджелина, марш", е заглавие в сръбското издание Курир.

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик е заявил, че е изненадан от намерението на актрисата да посети Баня Лука, пише blife.bg. „Република Сръбска е воля на сръбския народ и тя не може да се намесва в нашето съществуване”, заявил е Додик. 

Сръбският режисьор Емир Кустурица от своя страна е коментирал, че Джоли е от категорията артисти, които правят пропагандни филми, и затова не я харесва. "Когато Анджелина Джоли дойде да направи филм за страданията на босненските мюсюлмани, можеше да опише и страданията на сърбите, защото не само босненски мюсюлмани са били убивани", каза Емир Кустурица.

В негова подкрепа актьорът Бранко Джурич от Сараево, който участва във филма на Джоли "Земя на кръв и мед" е заявил, че филмът дава грешни данни относно броя на жертвите за време на войната в Босна и Херцеговина. 

Република Сръбска - РС (на сръбски: Република Српска или Republika Srpska) е една от трите съставни части на Босна и Херцеговина. Възниква в хода на войната в бившата югорепублика и е утвърдена с Дейтънското споразумение. От 1998 г. официално седалище на Република Сръбска е град Баня Лука. Република Сръбска има около 1,4 милиона жители, от които сърбите са около 93%.