Снимките може да ви напомнят кадри от фантастичен филм, но тази инсталация в берлински музей може да се види и усети наяве

Five Minutes Of Pure Sculpture от Антъни Маккол се нарича интерактивната инсталация от светлина и звук в музея за съвременно изкуство (и бивша жп гара) "Хамбургер банхоф" в Берлин.

"Петминутната скулптура" е открита за посещения до 12 август 2012 г. С нея Антъни Маккол, който е британец, но живее и работи в Ню Йорк от 70-те, гостува за пръв път със самостоятелна експозиция в Германия.

Художникът разработва уникалните си инсталации от десетилетия, като размива границите между киното, скулптурата и рисуването.

Анимираните линии се прожектират в тъмна стая, изпълнена с лека мъгла, а посетителите могат да влязат в светлинния лъч и да променят формата му.

В "Хамбургер банхоф" са показани творби, които Маккол е създал от 2003-та насам след 20-годишна пауза. Ранните му творби се прожектират на 16-милиметров филм, а последните му работи са вече в дигитален вид, създадени със средствата на компютърната обработка.