Палеокастрица и Сидари са две вълшебни кътчета, намиращи се на живописния остров Корфу.

Палеокастрица - археолозите смятат, че това е омировият град Феакия. Палео, както го наричат островитяните, е великолепна смесица от живи и ярки цветове плюс девствена природа. Тук ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия на Йонийско море. Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи с маслинови, лимонови и кипарисови градини. Това е само малка част от панорамите, които ще ви завладеят.

Любителите на подводни спортове ще имат уникалната възможност да се гмуркат в бистрите морски води и да опознаят тайните на богатия морски свят. 

Можете да посетите и манастира от XVII век "Панагия", който е построен върху останките на по-ранен манастир и се извисява на висок хълм, разкриващ живописна гледка към безкрайната морска шир и синия хоризонт. Най ценното му притежание е чудотворната икона на Дева Мария от XII век и невероятно красивата фреска на тавана "Дървото на живота" а в прекрасната градина царствено пристъпват перести пауни.

Китното градче Сидари се намира в северозападната част на остров Корфу и влиза в класациите за най-красивите места в света. Тук се намират уникално набраздени скали, в които постоянната ерозия е издълбала тунели и пещери. Този шедьовър е творение на морето и вятъра, които с течение на времето са създали пейзаж с ефирна красота, уникална за Средиземноморието. 

Скалите, които оформят "Канала на любовта", са с крехка структура, изваяни изящно. Според легендата, ако минете с лодка през тесния тунел, ще можете да се омъжите за онзи, за когото сте си мислили през това време. Според друга легенда двойките, които преплуват заедно същото разстояние, ще останат завинаги влюбени. 

В Палеокастрица и Сидари ежегодно идват голям брой туристи. Никой не може да устои на романтичните гледки към морето, планините и малките тюркоазени заливи.