След година и половина прекъсване, кралицата на фадото – португалската звезда Мариза, се връща на сцената.

Тя подготвя кратко турне в края на тази година, което ще включва и България. На 1 декември в зала 1 на НДК Мариза ще пее отново за български си фенове.

Мариза прекъсна активната си концертна дейност миналото лято, за да роди първата си рожба. Няколко месеца преди това тя пя в препълнената зала 1 на НДК. Бременността не й попречи да пее сред публиката в залата и да даде всичко от себе си, за да вдигне зрителите за дълго на крака. 

Мариза се завръща обогатена и пълна с енергия и желание да раздава още любов на публиката. Кариерата й продължава с още по-голям успех от всякога. В Португалия нейното завръщане беше триумфално още през април, когато тя направи поредица от концерти в зала "Колизеум". Сега тя е с нова визия и обогатен репертоар. 

Мариза е родена през 1973 г. в Мозамбик от смесен брак между африканка и португалец. Издава първия си албум "Fado Em Mim" още на 26 години. Пяла е на най-големите сцени в света – от парижката Olympia и Frankfurt Opera до London Royal Hall, Аmsterdam Le Carré, операта в Сидни и New York Carnegie Hall. През 2007 г. тя беше една от звездите във филма на Карлос Саура "Фадо". 

Концертът на Мариза се организира от продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж", а билети се продават в системата на www.eventim.bg и касата на НДК.