Nouvelle Vague ще представят най-новото си шоу "Dawn of Innocence" на 26 ноември в зала 3 на НДК.

Nouvelle Vague подготвят зрелищен спектакъл, режисиран от френския дизайнер Жан Шарл дю Кастелбаджак, който се е погрижил за цялостната визия, костюми, осветление и декори на спектакъла. Идеята за грандиозното шоу се ражда по време на една среща на Марк Колин, основател на Nouvelle Vague и дизайнера. 

"Предложих му да илюстрирам 18 мистични песни от 80-те, изпълнени от групата и допълнени от картини, светлини, сенки и емоции" – казва дизайнерът. "Идеята ми беше музикантите и публиката да пътуват от песен на песен по ръба на невидимото. "Dawn of Innocence" разказва за призраците на нашето въображение, а също така и призовавам "Историята на окото" на Жорж Батай с изпълненията на двете певици Марева Галанте и Лизет Алие. За първата си подобна продукция исках да създам трансверсален проект, в който моите страсти се срещат. Изкуство, музика и мода и основната връзка между тях да бъде емоцията. Използвах Nouvelle Vague като машина на времето, за да ме върнат в цветовете на поп музиката и мрачните тонове на 80'те. Десетилетие, което беше толкова бляскаво и мрачно в същото време".

Bossa Nova, New Wave и Nouvelle Vague – три понятия на три различни езика, които означават едно и също нещо. Първото е бразилската Боса нова от 50-те и 60-те години, второто е ню уейв вълната от 70-те и 80-те и третата е френското кино от средата на миналия век, вдъхновено от италианския неореализъм и класическите холивудски филми. Това са и трите страсти, с които французите Марк Колин и Оливие Либо се захващат през 2004 година, за да ги обединят и създадат най-успешната френска музикална група - Nouvelle Vague. Съставките? Връхлитащата елегантност на Bossa Nova, меланхоличните мелодии на New Wave и сдържания подход на филмите от Nouvelle Vague.

Милионни продажби, хиляди разпродадени концерта по цял свят и страхотни женски вокали, които придават невероятен заряд на живите изпълнения на Nouvelle Vague: оригиналността на Камил, елегантността на Мелъни Пен, чувствителността на Фийби и лудостта на сцената на Нади Миранда докарват публиката до екстаз, където и да се появят. Шикозна естетика е добавена от Лизет и Марвена, които в момента придружават групата.

Концертът на Nouvelle Vague се организира от Keen Acts и Bg Sound Stage. 

Билетите са на промоционална цена до 31 септември и са пуснати в продажба в системата на www.eventim.bg и на касата на НДК.